Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 szélesített karosszériával 1989-ből

In auto, Téma, veterán

Ez a fantasztikus állapotú 1989-es Mercedes-Benz 560 SEC AMG 6.0 Widebody a következő hónapban indul aukcióra. Az eladásra kínált egyedi kupé a korszak csúcstechnikája volt, amely ma is megdobogtatja valamennyi autórajongó szívét.

A ritka 560 SEC AMG 6.0 egy japán piacra épített modell. A legmagasabb szintű gyári SEC Mercedest, eredeti AMG modellé alakították át. A módosítás része a szokásos 5,5 literes M117 V8 motor 6,0 literesre növelése, amelyhez új vezérműtengelyeket szereltek be. Az átépítés során már blokkonként 16 szelepet kapott, ezzel jelentősen javult az autó teljesítménye. A teljesen átalakított, új kipufogó rendszernek köszönhetően 385 lóerő dübörög a hosszú motorháztető alatt.

Az RM Sotheby értékesítési listáján szerepel, hogy az autó megkapta az AMG által megerősített fékeket valamint a Bilstein ültetést mind a négy keréknél.

A különböző külső módosítások teszik igazán látványossá ezt az AMG Mercedest. Például az 560 SEC AMG 6.0 Widebody domborított sárvédőkkel és alsó kiegészítő csomaggal rendelkezik, amely küszöbtoldatokat és átalakított lökhárítókat tartalmaz. Az autón meghagyták az eredeti háromrészes 17 colos kereket, amelyek vadonatúj Bridgestone Potenza abroncsokkal vannak szerelve.

Az utastérben egyedinek számít az egyedi Momo M38 kormány és a fehér számlapos AMG műszercsoport. Különleges a steppelt bivalybőrből készült ülés és ajtóbetét valamint a fekete szőnyeg.

Az eladásra váró autó órája 90400 km-t mutat és az autóhoz adják az eredeti japán nyelvű szervizkönyvet és használati kézikönyvet, gyári emelőt, pótkereket és egy AMG dokumentumcsomagot.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...