A Dodge Ram tulajdonosa azt gondolja így minden rendben, a kipufogóba dugta a Tesla töltőt

A kisteherautó sofőrje egy plug-in Prius-al azonosítja autóját, ami nem is lenne gond, mert valóban autó mind a kettő, de ez a parkolási megoldás ettől még nem lesz helyénvaló.

Tegnap került fel a kép aTwitter-re, amelyen egy Dodge kisteherautó parkol egy Tesla gyorstöltő mellett, foglalva a helyet és a csatlakozót a tölteni vágyó e-autósok elöl. A pick-up némi önismereti problémával küzd, azt hiszi, hogy ő egy Toyota Prius, egy töltőkábel van a kipufogóba dugva, de a teherautó sofőrje ezzel az érdekes megoldással senkit sem tud becsapni.

Valószínűleg a kisteherautó tulaja ezt egy humoros cselekedetnek szánta. A tulaj egyértelműen némi figyelmet szeretne kapni és a töltési rendszert kritizálni. Mert hogyan lehetne a Prius-t egy ekkora amerikai pick-uphoz hasonlítani, még ha egy töltőkábelt is dug a hatalmas kipufogóba?

Sokan jót kuncognak, amikor meglátják ezt a képet. A töltőállomások foglalása azonban valóságos próbléma szerte a világon és a legtöbb esetben a szándékos parkolás az elektromos autók használói számára elég bosszantó tud lenni. Egy blokkolt töltő miatt az elektromos autó le is állhat, ha az akku töltöttsége közelít a nullához és nincs hova csatlakoztatni, ahol feltölthetné autóját.

Az EV-k elterjedésének kezdetén a blokkolt töltők valószínűleg abból adódtak, hogy a hagyományos autók vezetői nem tudták, hogy ezek a pontok kifejezetten elektromos autókra vonatkoznak. Manapság már egy kicsit más a helyzet. A kihelyezett jelzések sokat javultak és a legtöbb ott parkoló sofőr teljesen tisztában van a töltőállomások céljával, ezért egyre ritkábban látni indokolatlanul foglalt töltőt, ha mégis egy ICE hajtású autó foglalja a helyet az valószínűleg szándékos cselekedet, amivel büntetni akarja az e-autósokat.

Ebben az esetben, ha valóban egy a Prius-al azonosítja magát és a töltőt csatlakoztatta az autóhoz az a tudás hiányának egy másik szintjét mutatja. A “normál” Prius nem képes csatlakozni és biztosan nem is tud hozzáférni a Tesla Supercharger hálózathoz. A Ram kisteherautó sofőrje ezt valószínűleg humorosnak tartja, mert a vicces felírat az autója hátulján van, de ezek szerint az ismeretei elég hiányosak.

A töltőállomások szabálytalan blokkolása mellett van egy másik, még durvább ötlete a hasonló amerikai pick-upot vezető sofőröknek, hogy mivel alázza meg a Tesla-t használó autóst. Számtalan jelenet került már fel a videómegosztó oldalakra, amelyekben illegálisan módosított dízel teherautók hatalmas adag dízel füsttel borítják be az elektromos autókat, így gyakran kifejezetten veszélyhelyzetbe sodorva az amúgy amerikai autót használó Tesla tulajdonosokat.

Forrás: insideevs

Verified by MonsterInsights