A Tesla Model 3 akkuja gyorsabban öregedik mint gondolnánk

In elektromos autók, hír

A Car and Driver magazin szerint a Tesla Model 3 akkumulátorkapacitásának 7% -át veszítette el 24 000 mérföld alatt.

Amíg az elektromos járművek által használt technológia az utóbbi években nagyon gyorsan fejlődött, a legtöbb EV által használt lítium-ion akkumulátorral még mindig vannak problémák. A legnagyobb gond, hogy ezek az akkumulátorok az idő múlásával romlanak, amit a Car and Driver szerkesztősége is tapasztalt egy Tesla Model 3 tartós tesztje alatt.

A próbára bocsájtott 3-as modellnél 24 000 mérföld (nagyjából 38 600 km) megtétele után észlelték a romlást, ez idő alatt az autó akkumulátora elvesztette 75 kWh-s teljesítményének 7 százalékát, ami kb. 35 mérföld hatótáv vesztésnek felel meg Az EV eredeti EPA besorolása a Tesla-nak 310 mérföld (499 km).

A Car and Driver által használt autó a TeslaFi szoftvert használja a 3-as modell nyomon követésére. A próbaidőszak alatt 842-szer csatlakoztatták a kocsit. A töltések közül nagyjából 500 alkalommal tapasztalták, hogy az autó az akkukapacitás 90% -ig vagy annál nagyobb mértékben van feltöltve. Összehasonlították a TeslaFi szoftvert használó többi Model 3 átlagos akkumulátorszintjével, a megállapítás szerint a Car and Driver autója rosszabb, mint a legtöbb Model 3-as.

Ha az autó akkumulátorának kapacitása 10 000 mérföldenként (16 000 km) továbbra is nagyjából 2,9 százalékkal csökken, akkor 120 000 mérföld (193 121 km) után az eredeti kapacitás 65 százalékra fog csökkeni.

A Model 3 akkumulátorára nyolc év vagy 120 000 mérföld garancia vonatkozik, ha az adott időszakban a kapacitás 70 százalék alá esik, a Tesla kicseréli egy ugyan olyan méretű akkura, amely megfelel a 70 százalékos küszöbnek, a cserélt alkatrész nem feltétlenül lesz egy teljesen új akkumulátor.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...