LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa

In Téma
LEGO Porsche 911

A SOKSZÍNŰ 1970-ES ÉS 80-AS ÉVEKET IDÉZI AZ ÚJ PORSCHE 911 LEGO® KÉSZLET

 A hosszú haj, a new wave és punk rock korszakát eleveníti fel legújabb, kettő az egyben készletével a LEGO Csoport. A két ikonikus sportautó, a LEGO® Porsche 911 Turbo és a 911 Targa autómodell egyesítésével két évtizedet hidaltak át a szett tervezői.

 

A LEGO Csoport és a Porsche – tisztelgésként a népszerű farmotoros német sportautó LEGO verziója előtt – közösen újraalkottak párat az autómodell élénk hirdetései közül, amelyeken a kisebb, de ugyanannyira fantasztikus LEGO változat szerepel.

LEGO Porsche 911

A LEGO kockákból készült LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa kicsinyített mását hűen eleveníti meg a kettő az egyben modell. A készletnek köszönhetően az építő eldöntheti, hogy egy kétajtós Turbo vagy egy kabrió megépítésébe kezd. A részletgazdag, farmotoros modellek klasszikus vonalai, valamint a sportülések narancssárga és nugát színösszeállítása igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

LEGO Porsche 911

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modelleken minden megtalálható, ami az eredeti autón: a hátsó spoiler, a jellegzetes fényszórók, a különlegesen kialakított motorháztető a Porsche emblémával és a hathengeres boxermotor.

LEGO Porsche 911

Az elegáns külső alatt a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa gazdag belsővel rendelkezik. A modell mindkét változatában a 2+2 sportülés és a műszerfal sötét narancssárga és nugát színnel készült, amely a Porsche 911 korhű, eklektikus színvilágát tükrözi. További belső részletek: a kézifék, a sebességváltó és működő kormányzás, illetve az első ülések is előre dönthetők, hogy hozzáférjünk a hátsó ülésekhez.

LEGO Porsche 911

A 911 Turbo és a 911 Targa jellegzetes jegyeinek köszönhetően a készlet mindkét autója egyaránt karakteres, mégis különböznek, amikor megépítjük őket. A LEGO Porsche 911 Turbo modell rendkívüli teljesítményét a turbo felirat, a széles hátsó tengely, a turbofeltöltő és a töltőlevegő-hűtő mutatja. Sportos megjelenését a beépített hátsó spoiler teszi teljessé.

 

Eközben a LEGO Porsche 911 Targa tetője teljesen levehető és a motorháztető alá illeszthető. Az ikonikus Targa a felirattal és kockákból épített hátsó ablakkal együtt válik teljessé.

LEGO Porsche 911

Az egyedülálló Porsche 911-es modell négy korábbi reklámjából LEGO plakátok is készültek, amelyeket a limitált kiadású LEGO Porsche ajándékcsomagban lehet megtalálni. A gyűjthető plakátok mellett a tulajdonosi lap, illetve egy irattárca is helyet kap az egyedi összeállításban. A LEGO Porsche ajándékcsomag korlátozott számban érhető el azok számára, akik a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa készletet a LEGO ingyenes VIP programján keresztül rendelik meg.

 

A LEGO továbbá február 16-án egy online autós találkozó keretében exkluzív történeteket oszt meg a Porsche- és kockarajongókkal a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa tervezésének részleteiről. A közvetítést az ingyenes LEGO VIP program tagjai a lego.com weboldalon követhetik. A beszélgetésen a LEGO vezető designere, Mike Psiaki, valamint a Porsche Heritage & Museum formatervezői, Fabian Schmölz és Jörg Thilow fognak részt venni.

 

A beszélgetés fő témája a Porsche 911 gazdag múltja és az elképesztően elegáns, mégis sportos designja. A változatlan megjelenés eredményeként a Porsche 911 modell azóta is azonnal felismerhető mindenki számára.

 

A nagyszabású eseményhez készült egy LEGO kisfilm is, amelyet az 1980-as évek hangulata és az arra az időszakra jellemző extravagáns autóbemutatók ihlettek. Egy képzeletbeli LEGO autógyárba látogathatunk el, ahol a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modellt éppen a gyártósoron szerelik össze.

 

„Azt szerettük volna megmutatni a LEGO rajongóknak, milyen érzés egy vadonatúj sportautó tulajdonosának lenni. Kevés olyan autómodell létezik, amely akkora hatást gyakorol az emberekre, mint a Porsche 911. Rendkívül izgalmas volt visszaidézni az autótervezésnek az egyik legjelentősebb korszakát és vele együtt annak résztvevőit” – mondta Mike Psiaki, a LEGO Csoport vezető designere.

 

„A közös munka lehetővé tette, hogy a kockából a modellt – ügyelve a részletekre – a lehető legpontosabban készítsük el. A végeredmény azon modellek közé tartozik, amelyen mindig fedezünk fel egy-egy újabb – az eredetit visszaadó – részletet vagy finomítást, ilyenek például a kifejezetten a 911 készlethez tervezett építőelemek” – tette hozzá Jörg Thilow, a Porsche Heritage & Museum termékfejlesztője.

 

„Az ikonikus sportautók új LEGO változatai, és az időszak inspirálta LEGO plakátok nemcsak az autók összetéveszthetetlen formáját ragadják meg, hanem visszaidézik az elmúlt évtizedek változó korszakát is.”

 

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa szett az ingyenesen igénybe vehető LEGO VIP program tagjai számára 2021. február 16-ától érhető el a lego.com weboldalon. Március 1-jétől pedig a LEGO boltokban és a lego.com/hu weboldalán is kapható lesz.

 

És íme a részletek a készletről:

  • 18 éves kor felett ajánlott
  • A modell méretei:
  •     10,8 cm magas

               16 cm széles

               35,5 cm hosszú

  • 1458 elem
  • Két különböző építési mód: bármikor megépítheted a LEGO Porsche 911 Turbo modellt vagy a Porsche 911 Targát; építsd újra, hogy megalkosd a másikat (egyszerre nem építhető meg mindkét modell)
  • 2+2-es beltér beépített sportülésekkel, melyek az ismert Porsche sötét narancssárga és nugát színösszeállításban pompáznak
  • Dönthető elülső ülések, sebességváltó és kézifék és kormányzással

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...