Egy TeslaCam rögzítette az érdekes rablást

In elektromos autók, hír, Téma

A kirabolt Prius tulajdonosa elmondta, hogy 7000 dollár értékű felszerelést loptak ki a kocsijából menetközben. A Tesla kamerái rögzítették a figyelemre méltó eseményt, a felvételek nagy segítséget nyújtanak a rendőrség nyomozásához is.

Sajnos mindenhol vannak hasonló emberek akik csak rongálnak, rabolnak és ellopják mások tulajdonát. Szerencsére a TeslaCam most egy újabb eszköz, amely a rendőrség segítségére lehet, így könnyebben azonosíthatók az elkövetők. A rendszer előnyeit nem csak a Teslát vezető sofőrök élvezhetik, hanem olyanok autósok is akik beszerelnek hasonló menetrögzítő kamerát az autójukba.

Pont a napokban rögzített egy komoly bűncselekményt egy autós kamerája, melyet Alex@ amegregan5 néven tettek közzé a Twitteren. Alex San Francisco-ban haladt egy Toyota Prius mögött a Teslájával és szemtanúja volt a bűncselekménynek.

Úgy tűnik, hogy ez nem egy véletlenszerűen kiválasztott rablás volt, a tolvajok pontosan tudták, hogy miért követik a Priust és megtervezték a támadást. Az áldozat, a Bay Area ingatlanfotósa, aki éppen befejezte egy eladó ingatlanról készített felvételek forgatását február 5-én, 16 óra 30 perc körül, gondolta készít egy pár jó felvételt a Bay Bridge parton a naplementéről. A rendőrségnek tett vallomásban elmondta, hogy a felesége észrevette, hogy egy fekete Honda Accord már egy ideje követi őket.

Amikor egy aluljárónál megállt a forgalom, az Accord egyik utasa kiszállt a hátsó ülésről, betörte a Ben autójának hátsó ablakát, kikapta a csomagtartóból a táskát és beugrott a kocsiba amivel rögtön eltűntek. Ben szerint a táskában nagyjából 7000 dollár értékű fotós felszerelés volt és egy drón is.

A videó sajnos nem a legtisztább a rossz fények és a távolság miatt, de egész jól kivehető az Accord rendszáma, így remélhetőleg a TeslaCam felvételei segítséget nyújtanak a nyomozáshoz.

Gyorsan létrehoztak egy GoFundMe internetes oldalt, hogy Ben minél hamarabb pótolhassa az ellopott felszerelését. A cikk közzétételével rögtön 1300 dollárt felajánlás gyűlt össze Ben részére.

Sajnálatos, hogy ilyen események rendszeresen megtörténnek szerte a világon, de szerencsére a TeslaCam már kint van az utakon, és folyamatosan készíti a felvételeket. Ahhoz, hogy segíthessen autós társain, nem kell feltétlenül Teslát vezetnie, elég ha Ön is beszerez egy kamerát.

 

Forrás: insideevs

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...