A szökött bűnöző pert indított az angol rendőrség ellen, mert megsemmisítették a szuper sportkocsiját

In hír, Téma

Az Egyesült Királyságban elítélt bűnöző most bepereli a helyi rendőrséget a Ferrari 458 Spider összetörése miatt.

A 35 éves Zahid Khan nem sokkal azelőtt menekült el Dubai-ba, hogy elítélték csalás bűncselekményéért. Az igazságszolgáltatás hátráltatása, valamint nagy vagyon eltitkolása és rendszám meghamisítása miatt indítottak ellene eljárást. Tíz évre kellene bevonulnia egy brit börtönbe, de a büntetés letöltése helyett Dubai-ba szökött és jelenleg is ott él.

Érdekes módon most Khan indított pert a nyugat-midlandi rendőrség ellen, amiért összezúzta és megsemmisítette a Ferrari 458-at. A Birmingham Live információi szerint Khan még 2017 áprilisában került a címlapra, amikor olasz sportautóját a Birmingham Királyi Bíróság előtti járdáján leparkolta. Ez egy nagyon rossz döntésnek bizonyult, mivel a helyi hatóság azonnal lefoglalta az autót. A rendőrség megállapította, hogy nem rendelkezik érvényes biztosítással és papíron egy forgalomból kitiltott jármű, mert totálkáros sérülés miatt közlekedésre alkalmatlannak nyilvánították, ezért meg kell semmisíteni.

A YouTube-on még 2018 elején megosztott videó azt a pillanatot mutatja, amikor Khan Ferrari-ját markolóval megsemmisítik egy helyi hulladéklerakóban.

Khan a Mail Online angol napilapnak nyilatkozva elmondta: “Megindítottam az eljárást a West Midlands-i rendőrség ellen a 200 ezer angol font értékű Ferrarimmal kapcsolatos, jogellenes eljárásuk miatt.”

A helyi rendőrség szóvivője megjegyezte, hogy „Zahid Khan korábban megtagadta a bűnetetés végrehajtását. Most megkaptuk az értesítést, hogy eljárást indított és bíróságra viszi az ügyet. A keresetre a megfelelő időben, bírósági eljáráson keresztül válaszolunk.”

Az Egyesült Királyság rendőrsége így tudomást szerzett, hogy Khan Dubai-ban él, ezért a kiadatással nézhet szembe.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...