Isdera Imperator 108i az egyetlen szuperkocsi eladó

Ez a rendkívüli sportautó az egyetlen példány, amely megmaradt az összesen 30 legyártott kocsiból.

Az autóipar történelmének az egyik legritkább szuperautója most akár az Öné is lehet. Néhány pillanat múlva eljutunk az árhoz, de először érdemes néhány gondolatban bemutatni az Isdera Imperator 108i-t.

Ez egy Németországban készített szuper sportkocsi, amelynek egy Mercedes koncepcióautó az alapja és kizárólag a Mercedes motorjaival szerelték. Eberhard Schulz tervező 1978-ban elkészítette az eredeti CW311 koncepcióautót a Mercedes-nek, de az autógyár vezetőit nem igazán nyűgözte le a dizájn, és folytatás nélkül lesöpörte az asztalról.

A Mercedes vezetőinek győzködése után mégis úgy döntöttek, hogy zöld utat adnak Schulz ötletének, de csak ha saját márkanévvel kezdi meg a gyártást, röviddel később elkezdődött az Isdera készítése. Az első összeszerelt szuper sportautó 1984-ben készült el és a gyártás 1993-ig folytatódott. Összesen 30 darab készült, az egyetlen megmaradt és most eladásra kínált példány a késői, frissített időszakból származik.

Az eredeti 1978-as Imperator 108i koncepció autó rejtett lámpáit Schulz két beépített fényszóróra cserélte, és a Mercedesekről ismert hátsó lámpát tett a kocsi far részbe. Az 1991-es frissítéssel a pop-up fényszórók visszatértek és a karosszériát kissé átalakították, hogy kicsit ívesebb, lágyabb formát mutassanak.

A gyártás során az Imperator 108i többféle motorral volt kapható, amelyek mind a Mercedestől származtak és valamennyi nyolc hengerrel rendelkezett. Az eladó modellben egy 5,0 literes V8-as motor van, amely egy ötfokozatú ZF sebességváltóval van összekapcsolva és a hátsó kerekeket hajtja. Ez az összeállítás jól sikerült, a 0-100 kilométer/órás gyorsuláshoz körülbelül 5,0 másodperc kellett és az autó maximális sebessége 283 km/óra volt.

Végezetül; mennyi az ára? Ezt az ezüst Imperator 108i-t a Bonham’s monacói, exkluzív autók értékesítésével foglakozó cég bocsájtja árverésre, ahol várhatóan 500 000 és 700 000 euró, azaz körülbelül 180 millió és 270 millió forint közötti árat jósolnak a szakértők.

Forrás: motor1

Verified by MonsterInsights