Kakucs Ring Kupa beszámoló – Szilágyi Patrik

In sport
Kakucs Ring Kupa

A járványügyi helyzet miatt márciusban elmaradó Salgó Rallye hiánypótlására választotta a Kakucs Ring Kupát a Gulf Racing Hungary versenyzője, Szilágyi Patrik.

Patrik korábban már autózott a Kakucsi pályán a korábbi autójával, ahol az volt a cél, hogy próbáljon íven autózni. Az autója egyértelműen nem erre a pályára való, de más lehetősége nem volt, hogy autózni tudjon.

Kakucs Ring Kupa

„Mindenképpen szerettem volna megmozgatni magam és az autómat is márciusban, így jött az ötlet, hogy keresni kell egy alkalmat márciusban. A váltó pont most készült el az autóhoz, amit én saját magam raktam össze. Korábban sosem csináltam ilyet, így ki szerettem volna próbálni” – kezdte a beszélgetést Szilágyi Patrik.

Kakucs Ring Kupa

A foglalkozás elérte célját, előjött egy olyan probléma, ami a rally pályákon nem biztos, hogy előjönne.

Kakucs Ring Kupa

„Kiderült a versenyen, hogy nem jól zár a difink. Lehetséges, hogy a Mikulás Rallye megtépázta egy kicsit. Amikor nagyon billent a kocsi a puhasága miatt eldiferált. A második körtől már nagyon erre figyeltünk, én belülről, Strider Zoli pedig kívülről” – tette hozzá Patrik.

Patrik a Kakucs Ring Kupát a KR5-ös kategória negyedik helyén zárta. Az eredmény nem foglalkoztatja, mert olyan versenyzőktől kapott ki, akik a pálya minden méterét ismerik és az autójuk is ilyen körülményekre készült.

„Az utolsó körben próbálgattam, hogy lehetne még gyorsabban menni. Ha kicsit megcsúsztattam, összezárt a difi, de azzal sem lett jobb az idő, sőt az erőltetés miatt egyszer le is csúsztam az útról. Elégedett vagyok, jót autóztam és a hangulat is jó volt. Biztosan nem ez volt az utolsó szlalom verseny, amin indultam” – zárta a beszélgetést Szilágyi Patrik.

Kakucs Ring Kupa

A csapat következő versenye az áprilisi Therwoolin Boldogkő Rally lesz.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet

 

Forrás:

Sári Péter

http://www.rallyheart.hu

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...