Tovább finomítják a Nissan Ariya légellenállását

In elektromos autók
Nissan Ariya légellenállás

              Az elektromos autózásban nagyon fontos a légellenállás. Az autópálya tempó közismerten gyenge pontja az EV-knek. Sokszor látunk az autópályán 100-110-es tempóval poroszkáló elektromos autókat, hogy spóroljanak az energiával. Mikor volt alkalmunk EV-t tesztelni, azt tapasztaltuk, hogy 100 km/h fölött jelentősen megnövekedik az energia fogyasztás a légellenállás miatt.

Nissan Ariya légellenállás

               Ezen próbálnak javítani a Nissan elkötelezett mérnökei. Az Egyesült Királyságban üzemelő mérnöki központjukban azt a célt tűzték ki, hogy az Ariya légellenállási együtthatóját 0,297 (Cd) értékre tökéletesítsék. Ezzel ez lesz a Nissan eddigi legáramvonalasabb Crossovere.    

Nissan Ariya légellenállás

Helen Perry, a Nissan Europe Elektromos Személyautók és Infrastruktúra Vezetője a következőt nyilatkozta: „A Nissan Ariya egy valóságos globális erőfeszítés eredménye. Azon dolgoztunk közös erővel, hogy új, kreatív aerodinamikai tulajdonságokat építsünk az Ariya-ba, ami a dinamikus gyorsulásával, online technológiáival és forradalmian új elektromosautó dizájnjával minden kétséget kizáróan sok vásárló kegyeit nyerje el.

A fejlesztési munkákról itt tekinthetnek meg egy rövid videót: 

 

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...