Az ütközés után a szirénázó tűzoltóautó becsapódik a benzinkútba hatalmas pusztítást végezve

In hír, USA

Az eset még szerda este történt Detroitban. Esethez vonuló tűzoltóautó csapódott be egy benzinkútba, miután egy terepjáróval ütközött a kereszteződéseben.

Az épületre telepített biztonsági kamera felvételein jól látható, ahogy a tűzoltóautó a kereszteződés felé közeledik villogó fényekkel és feltehetően a szirénát is használta. Szerencsétlen módon egy fekete Lincoln Navigator is ekkor érkezett a kereszteződéshez, de a terepjáró sofőrje figyelmenkívül hagyta a megkülönböztető jelzést, nem engedte el a tűzoltókocsit amely az oldalába hajtott.

Az ütközésnek akkora volt az ereje, hogy a terepjárót a kereszteződés sarkán lévő villanyoszlopnak csapta, ekkor a tűzoltóautót kitérítette a menetirányából és a benzinkútnál éppen tankoló kisteherautó oldalának küldte. A furgont a töltőoszlopnak nyomta és azonnal lángok csaptak fel, a tűz szerencsére nem tartott sokáig a biztonsági berendezéseknek köszönhetően.

A Fox 2 Detroit hírcsatorna riportere egy szemtanúval beszélgetett aki elmondta, hogy a Lincoln Navigator terepjáró irányába a lámpa zöld jelzést mutatott, amikor összeütközött a tűzoltókocsival.

“A terepjáró a Dequindre útón közeledett, a lámpa zölden világított” – mondta a tanú. “A tűzoltóautó a bekötő úton jött a kereszteződés felé. A tűzoltókocsi vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, ezért amennyire tudta félrerántotta a kormányt, de elveszítette a hatalmas méretű nehéz jármű irányítását. Ez egy figyelmetlenség miatt bekövetkezett baleset volt, de tűzoltónak oka volt hogy sietett.

A detroiti rendőrség vizsgálja az esetet, de még nem állapították meg, hogy ki volt a hibás. A balesetben hét személy szenvedett könnyű sérüléseket, de várhatóan mindannyian teljesen felépülnek.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...