Az ütközés után a szirénázó tűzoltóautó becsapódik a benzinkútba hatalmas pusztítást végezve

In hír, USA

Az eset még szerda este történt Detroitban. Esethez vonuló tűzoltóautó csapódott be egy benzinkútba, miután egy terepjáróval ütközött a kereszteződéseben.

Az épületre telepített biztonsági kamera felvételein jól látható, ahogy a tűzoltóautó a kereszteződés felé közeledik villogó fényekkel és feltehetően a szirénát is használta. Szerencsétlen módon egy fekete Lincoln Navigator is ekkor érkezett a kereszteződéshez, de a terepjáró sofőrje figyelmenkívül hagyta a megkülönböztető jelzést, nem engedte el a tűzoltókocsit amely az oldalába hajtott.

Az ütközésnek akkora volt az ereje, hogy a terepjárót a kereszteződés sarkán lévő villanyoszlopnak csapta, ekkor a tűzoltóautót kitérítette a menetirányából és a benzinkútnál éppen tankoló kisteherautó oldalának küldte. A furgont a töltőoszlopnak nyomta és azonnal lángok csaptak fel, a tűz szerencsére nem tartott sokáig a biztonsági berendezéseknek köszönhetően.

A Fox 2 Detroit hírcsatorna riportere egy szemtanúval beszélgetett aki elmondta, hogy a Lincoln Navigator terepjáró irányába a lámpa zöld jelzést mutatott, amikor összeütközött a tűzoltókocsival.

“A terepjáró a Dequindre útón közeledett, a lámpa zölden világított” – mondta a tanú. “A tűzoltóautó a bekötő úton jött a kereszteződés felé. A tűzoltókocsi vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, ezért amennyire tudta félrerántotta a kormányt, de elveszítette a hatalmas méretű nehéz jármű irányítását. Ez egy figyelmetlenség miatt bekövetkezett baleset volt, de tűzoltónak oka volt hogy sietett.

A detroiti rendőrség vizsgálja az esetet, de még nem állapították meg, hogy ki volt a hibás. A balesetben hét személy szenvedett könnyű sérüléseket, de várhatóan mindannyian teljesen felépülnek.

Forrás: carscoops

You may also read!

Az okos módosításaival a Peugeot 8%-kal növeli a hatótávot

Valamennyi autógyártó egyre inkább már csak az elektromos technológiát fejleszti és akár egyszerű módszerekkel is jelentősen tudják javítani a

Read More...

Az Egyesült Királyságban új törvény született az elektromos járműtöltők számának növelésére

Az Egyesült Királyság kormánya a héten bejelentette, hogy Angliában az újonnan készült otthonokban és minden új épületben a jövő

Read More...

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

A Kia a mai napon, a 2021-es Seoul Mobility Show-n mutatta be először a vadonatúj Kia Nirót, amellyel a

Read More...