Saleen S7 LM több mint egymillió dollárért keresi az új gazdáját

In auto, Téma

Mindössze hét Saleen S7 LM modell létezik a világon és most április 10-én a Bonhams aukciósház az egyiket árverésre bocsátja.

 

A Saleen S7-et legelőször 2000-ben láthatta a közönség, az S7 LM viszont csak 2017-ben jelent meg. Ez azonban nem egy új modell volt; a Saleen újból legyártott néhány eredetivel megegyező S7 Twin Turbo modellt, de átfogóan frissítette a szuper sportkocsit.

Az eladásra kínált példány S7 LM-003 néven vált ismerté, és 2018-ban görült ki a kapun. Az LM az újításoknak köszönhetően egy teljesen alumínium 7,0 literes V8-as iker turbós és egy új módosított üzemanyag ellátó rendszert kapott. A továbbfejlesztett motor 1000 lóerős, ha verseny üzemanyagot töltenek bele akkor egy 1300 lóerős versenygépet kapunk.

A fékrendszert is jelentősen javították, az újabb Saleen-re új hatdugattyús fékeket szereltek a mérnökök, egyedi kerekekkel és a jobb leszorítóerő érdekékben módosított szénszálas hátsó szárnnyal javították a sportautót.

A belső tér Sparco négypontos versenyülésekkel, Alcantarával bevont Sparco kormánykerékkel, légkondicionálóval, visszapillantó kamerával, kulcs nélküli indítással, valamint hifi rendszerrel rendelkezik amely GPS és Bluetooth kapcsolatra is képes. A Bonhams szakértői megerősítették, hogy az autó 482 km-et tett meg élete során.

Nemrég egy Saleen S7 LM kereken 1,2 millió dollárért kelt el a Bring A Trailer-en, a Bonhams arra számít, hogy ez hiperkocsi 1–1,3 millió dollárért megtalálja az új tulajdonosát.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...