Saleen S7 LM több mint egymillió dollárért keresi az új gazdáját

In auto, Téma

Mindössze hét Saleen S7 LM modell létezik a világon és most április 10-én a Bonhams aukciósház az egyiket árverésre bocsátja.

 

A Saleen S7-et legelőször 2000-ben láthatta a közönség, az S7 LM viszont csak 2017-ben jelent meg. Ez azonban nem egy új modell volt; a Saleen újból legyártott néhány eredetivel megegyező S7 Twin Turbo modellt, de átfogóan frissítette a szuper sportkocsit.

Az eladásra kínált példány S7 LM-003 néven vált ismerté, és 2018-ban görült ki a kapun. Az LM az újításoknak köszönhetően egy teljesen alumínium 7,0 literes V8-as iker turbós és egy új módosított üzemanyag ellátó rendszert kapott. A továbbfejlesztett motor 1000 lóerős, ha verseny üzemanyagot töltenek bele akkor egy 1300 lóerős versenygépet kapunk.

A fékrendszert is jelentősen javították, az újabb Saleen-re új hatdugattyús fékeket szereltek a mérnökök, egyedi kerekekkel és a jobb leszorítóerő érdekékben módosított szénszálas hátsó szárnnyal javították a sportautót.

A belső tér Sparco négypontos versenyülésekkel, Alcantarával bevont Sparco kormánykerékkel, légkondicionálóval, visszapillantó kamerával, kulcs nélküli indítással, valamint hifi rendszerrel rendelkezik amely GPS és Bluetooth kapcsolatra is képes. A Bonhams szakértői megerősítették, hogy az autó 482 km-et tett meg élete során.

Nemrég egy Saleen S7 LM kereken 1,2 millió dollárért kelt el a Bring A Trailer-en, a Bonhams arra számít, hogy ez hiperkocsi 1–1,3 millió dollárért megtalálja az új tulajdonosát.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights