A Dacia Spring elektromos városi kisautója veri a Tesla Y modellt a jávorszarvas teszten

In biztonság, elektromos autók

A Dacia Spring is eljutott a jávorszarvas tesztre. Meglepő módon, olcsó és elektromos autó létére 77 km/órával sikerült teljesítenie a veszélyt imitáló feladatot.

 

Amint a videón látható, nem volt hibátlan az első kísérlet. A román kis EV hajlamos a túlkormányzásra amikor a hirtelen manőverre van szükség. Miután a sofőr ráérzett az autóra, sikerült a kúpok között tartani a kocsit. A belépési sebesség 77 km/óra fölé emelése már komolyan próbára tette az autót.

Van akinek sikerül és van akinek nem. A tesztelések során a Honda e legnagyobb belépési sebessége 75 km/h volt, ami a Km77 tesztszabványai szerint nem megfelelő. A Seat Mii Electric és a Tesla Model X még rosszabbul szerepelt, a sikeres végrehajtást 70 km/h sebességgel rögzítették.

A Porsche Taycan Turbo S is megküzdött a teszttel, néhány sikertelen próbálkozás után 78 km/órával teljesítette a feladatot, ami sportautó létére nem túl biztató. A kitérőmanőver egyáltalán nem okozott problémát a Tesla Model 3 számára, 83 km/h belépési sebességgel tudott áthaladni a bóják között.

A Spring a román márka első elektromos motorja 44 lóerős (45 LE/33 kW) és 125 Nm teljesítményű villanymotorral működik. Egy 27,4 kWh-s akkumulátort kapott, amely 305 km városi hatótávolságot biztosít a WLTP teszt szerint. Ugyanakkor a 0-100 km/órás gyorsulás alig nevezhető sprintnek mivel ez 19,1 másodpercet vesz igénybe, a végsebessége sem mondható jónak, amely mindössze 125 km/h.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights