Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

In sport
Metabond Rally Sprint

Technikai gondoktól sem mentes verseny tudhatnak maguk mögött a Bátyi tesók.

Metabond Rally Sprint és Mini Sprint Baráti Autó Kft kupáért 2021.05.08-09.
Speed Rally Team
Lada 2101

 

A kereklámpás Lada versenyzőjét faggattam a versenyük után.

Metabond Rally Sprint

Bátyi Barnabás:

Mi volt a kocsival a gond az első gyorson?
– Elektronika gonddal küszködtünk az első körben, minden ment flottul a rajt előtt elmentünk féket/gumit melegíteni, és ahogy elrajtoltunk az első lassító előtt kb. 300méterre elkezdett az autó durrogni, megálltunk megnézni, hogy mi a hiba és láttam, hogy a gyújtáskábel leesett. Megpróbáltuk megoldani, hogy le tudjuk menni a szervizbe és ez nyolc percünkbe került sajnos.

Metabond Rally Sprint

Mennyire tudtátok kiélvezni – kiautózni magatokat, abban a tudatban, hogy elment már a kupaszerzési lehetőségetek?
– Igazából nem voltunk elkeseredve, mert ott eldöntöttem, hogy akkor a nézőknek autózunk. Ez így is volt a második gyorsasági közepéig, amikor is a váltókulisszánk tört el és negyedikben maradt a váltó. Ott már picit kezdtem úgy érezni, hogy semmi sem fog összejönni ma. A harmadik körben hála istennek semmiféle problémánk nem volt végig tudtunk menni!

Metabond Rally Sprint

Legközelebb hol találkozunk veletek?
– Egyelőre még mi sem tudjuk, mivel Robinak júliusban lesz az esküvője, és most ő is szeretne jobban arra koncentrálni. De az biztos, hogy Rábaringre vissza fogunk még ebben az évben látogatni. Szeretnénk R-Cup rendezvényen is részt venni.

Bátyi Róbert:

A hétvégét a Rábaringen töltötted a testvéreddel. Miként is sikerült a verseny a te szemszögedből?
– Nagy volt az izgalom már péntektől, pláne amikor megérkeztünk. Nagyon vártuk már ezt a versenyt, hiszen egy teljesen új pályán kellett autózni. Az első két körben voltak gondjaink, hiszen rögtön az első rajt után már az elején valamiért erőtlenné vált az autó, ami miatt félre is kellett állnunk.  Sikerült beindítani és elindulni, de a pálya felénél ismét előjött a hiba. Hála istennek hogy lábon le tudtunk menni, és a szervizben volt időnk orvosolni a problémát. A második körben pedig a váltó kulissza tört el, és negyedik sebességben kellett el döcögni a célig. Ezt szintén sikerült megoldani, és a harmadik körben már rendesen végig tudtunk menni, amit ezúton is köszönünk a csapatnak.

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny. Büszke vagyok magunkra hogy, kisebb nagyobb akadályok árán is, de sikerült kihozni a maximumot. (A harmadik körben)

Metabond Rally Sprint

Hogy milyen navigátort kíván? Szerintem mindenkinek más erről a véleménye, de én azt gondolom, hogy komoly odafigyelést, és összhangot igényel. Nagyon hosszú a pálya, és minden apró részt figyelmesen le kellett írni, amivel nem is volt gond. Elégedett vagyok magammal is, hiba nélkül sikerült navigálni és a legszebb az egészben az, hogy Barnival nagyon jó az összhang. Tőle jobb pilótát nem is képzelhetnék magam mellé.

Partnereink: Pet-Pack Kft., Copy n’ More Kft., Golf Kft., Strapa-Pack Kft., Király Szerszám Kft., Keve-Land Kft., Fodor&Fodor Bau Kft., Getz András E.V.
Metabond Rally Sprint

Fotó: Bertók Gábor

– Hajósi Miklós –

You may also read!

endurocross

Hertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros

Read More...
drágul az üzemanyag

Péntektől emelkedik az üzemanyagok piaci ára

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is emelkedik bruttó 4-4 forinttal. Ez azt jelenti, hogy a piaci

Read More...
R5 Turbo 3E

Közönségdíjas az R5 Turbo 3E a 2022-es Arts & Elegance Concours-on

Az R5 Turbo 3E elnyerte a 2022-es Art & Elegance concours közönségdíját, a kiállítást 2022.09.25-én Chantilly-ben tartották Franciaországban. Az R5

Read More...