Győzelemmel debütált Luigi a Supercar kategóriában! – Rallycross

Rallycross Luigi

Interjú Luigi-val 2021 első magyarországi Rallycross OB után, amit szerencsésen meg is nyert.

Honnan jött a gondolat, hogy indulj, és mégpedig egy Supercarral?
– A tavalyi szezon után azt gondoltam, hogy ha nem tudok Supercarral menni, akkor inkább nem megyek. Adódott ez a lehetőség és úgy döntöttem, hogy rajthoz állok.

 

Szombati első edzésen harmadik lettél. Ez elvárt idő volt magadtól?
– Az az igazság, hogy a szabadedzéseken nem szoktam foglalkozni az idővel. Látjuk, hogy ez a helyezés semmit sem befolyásolt a hétvégével kapcsolatban.

Rallycross Luigi

A második kvalifikációs futamban szintén harmadikként intettek le.
– Siettem volna jobban is, csak egyszerűen beragadtam a Vas Zolika mögé, és nem bírtam jobb köridőt menni. Itt hárman, egy másodpercen belül voltunk. Szorosnak volt mondható azért a futam a futamidőket figyelembe véve. Szerettem volna jobb eredményt elérni.

 

A harmadik és negyedik előfutamban nagyon brillíroztál, hiszen második lettél. Ez bizakodásra adhatott okot a döntőre?
– Én azt hittem különben, hogy a második leszek majd a döntőben. Azt, hogy a döntőt megnyerjem, csak szerettem volna, de realitását nem láttam. Azzal tisztában voltam, hogy ha nem hibázik Kárai Tomi, és technikai gondja sem lesz, akkor nem lesz meg a győzelmem. A dupla Joker körrel is második lett a döntőben Tomi. Ez azt jelenti, hogy a többiekkel szemben olyan nagy az előnye, hogy két Joker is elég velük szemben. A mezőnynek rendbe kell kapni magát, hogy ha Tomival fel akarják venni a versenyt. Velem szemben nem volt elég a két Joker neki.

Rallycross Luigi

A döntőt sikerült megnyerned és abban a futamban te voltál a leggyorsabb. Milyen érzések kavarognak benned?
– Életem első Supercar versenyét megnyertem. Ez egy király érzés! Nekem mindenféle képen olyan visszaigazolás, amit nem is kell, hogy túlragozzak. Teljesen pozitív töltetet, fantasztikus érzést ad. Nagyon örülök annak, hogy így alakult, mivel a Q1-et elrontottam, sietnem kellett az egész versenyen.

 

Összességében miként értékeled 2021 első Rallycross OB-ját?
– Nagy pipa! Boldogság!

 

Legközelebb hol láthatunk, milyen autóval, és milyen versenyen?
– CEZ rallycross verseny lesz a Lengyelországi Slomczyban ezen a hétvégén ahol szintén a Peugeot-val megyek, aztán Máriapócson láthattok legközelebb.

Rallycross Luigi

Partnereink: Cargostar Kft., Valton-Master Car Kft., Allied Software Systems Kft., Valton Security, Új Ház Centrum, XTRM Group, Sandlander, Eurodesign Dekor Kft., Apple PS Hostess Ügynökség, Príma Pék Kft., JUNA Sec, JUNA Group, Wescam Film & Media, „Poggyász” Magyar magazinműsor.

Verified by MonsterInsights