A Ford Mustang Mach-E eladása szárnyal Norvégiában

In elektromos autók, hír

Mustang Mach-E a Ford első komoly, modern elektromos járműve. Az elmúlt hónapban már az eladási listák élére került a kicsi, de mégis nagyon fontos norvég piacon.

Norvégiát az EV-k tesztpiacának is tekintik az elektromos autók iránti igény miatt. Elsőként a skandináv országban a tavalyi évben több EV-t adták el mint belső égésű motorral szerelt járművet. Májusban az elektromos járművek a teljes értékesítés 60,4%-át tették ki a jelentések szerint.

Összesen 14 063 új járművet kötöttek le Norvégiában, ami 75%-os növekedést jelent a pandémiával sújtott 2020 májusi 8000 darabos eladáshoz képest. Lenyűgöző siker, hogy a Mustang Mach-E májusban az új e-autó értékesítés közel 10% -át tette ki, összesen 1384-et. Értékesítési sikere szárnyalt májusban, szemben az idei év összesített mennyiségével, amely csak 1429 eladás volt.

A második legkeresettebb autó a Toyota Rav4 hibrid volt, ebből 853 darab talált új gazdára, szorosan követi a Skoda Enyaq 795 értékesítéssel és a Volkswagen ID.4, amelyből 774 darabot vásároltak. Érdekes módon a Tesla Model 3-ból 504 darabot rendeltek májusban, ezzel jelenleg csak a hatodik legkeresettebb típus Norvégiában.

Azonban ha elmúlt 5 hónapot tekintjük a Tesla mégis feljutott a rangsor negyedik helyére, összesen több mint 3000 autót kötöttek le; ez 2020 azonos időszakához viszonyítva 4,8% -os növekedést jelent. A Mustang Mach-E így a lista 11. helyére esett vissza. A Rav4 rácáfol a hibridek veszteségére a maga 4212 eladásával és jelenleg az év legkeresettebb új autója Norvégiában.

A Ford sikere pozitív tendenciát mutat, Gunnar Berg a Ford norvég vezérigazgatója mégis visszafogott volt a Mustang Mach-E toplistás teljesítményével kapcsolatban.

“Reálisak kívánunk maradni. Célunk, hogy az eladási statisztikákban az elkövetkező hónapokban is kiemelkedőek maradjunk” – mondta Berg a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Forrás: carscoops

 

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...