A BMW rekord eladási mutatóval zárta az első félévet

In hír
BMW rekord eladás

A BMW a 2021 első fél évét rekord eladási mutatóval zárta. Összesen 1.339.080 autót értékesítettek világszerte. Ez az eredmény a 2020.01-06-os időszakot 39,1 százalékkal múlja felül, de még a járvány előtti 2019-es hasonló időszakot is 7,1 százalékkal túlszárnyalja.

Az 1.339.080 darab autó a BMW, Mini és Rolls-Royce modellekből áll össze. Ebből tisztán elektromos hajtású 36.089 darab volt, ami 183,9 százalékos növekedést jelent. Plug-in hibridekből pedig 117.178 darab fogyott, ami 139,4 százalékos növekedés.

A bajor prémiumgyártó az elkövetkező években újabb hálózatról tölthető modelleket mutat be: a BMW 5-ös sorozat, a BMW 7-es sorozat, a BMW X1 és a MINI Countryman tisztán elektromos meghajtású változata is reflektorfénybe gurul. 2025-ig a vállalatcsoport évente átlagosan mintegy 50 százalékkal kívánja növelni zéró emissziójú új autói eladási mennyiségét, amellyel több mint megtízszerezi a 2020-ban értékesített darabszámot. A BMW Group úgy tervezi, hogy 2030-ban a tisztán elektromos meghajtású modellek már az abszolút globális értékesítés legalább 50 százalékát teszik majd ki. Az elkövetkező tíz éven belül a vállalatcsoport szeretné elérni, hogy körülbelül tízmillió darab károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő modellje guruljon a világ útjain.

A BMW Group a félvezető komponesek elérhetősége szerint alakította át gyártási programját. A vállalatcsoport arra számít, hogy a félvezető alkatrészek ellátása továbbra is nehéz marad, így nem zárja ki, hogy ez a tényező az év hátralévő részében az értékesítésre is hatással lesz.

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights