Az 54 éves Simson feltámasztása – 2. rész

In autószerelés, veterán
Simson Star

A legutóbb ott búcsúztunk, hogy a hengerfej elkerült besíkoltatásra. Azóta vissza is kaptam, fel is szereltem. A kis Simson egy hangyányit jobb lett, de nem lett az igazi. Sajnos a végsebessége kb. 40 km/h körül alakult. Volt, aki azt mondta, ez egy 54 éves szerkezet, szépen indul, jó a hangja, elégedjek meg ennyivel. De persze én nem hagytam annyiban, tudtam, hogy fog ez sokkal jobban is menni.

Próbálkozzunk tehát tovább. A következő gyenge pont a gyújtás lehet. Az a szál ott halt el, hogy akksi nélkül nem tudtunk se próbalámpát, se műszert használni az előgyújtás állításához. Tehát vettem egy akksit. Ezek után irány Józsi szuper műhelye és szakértő kezei, és no lám csak, szuper lett a gyújtás. A Simson könnyen indult és talán egy picit jobban is ment, de nem jött az áttörés.

               Úgy gondoltam, a karbi rendben van, a gyújtás is jó, itt valami komolyabb gond lesz. Gyűrűtörés vagy a főtengellyel van gond? Bár annyira jó volt a hangja, hogy nehéz volt ezt hinni, de mégis. Nem látszott más kiút. Tehát levettem a hengert..

Simson Star

               Gyűrűk rendben, főtengelyben semmi lógás, talán mintha a csapszegnél lenne egy kis játék.

Simson Star

Józsi is nézte, ő sem talált semmi gondot.

Simson Star

Végül is egy tűgörgőt cseréltem meg a henger talp tömítést és ment vissza minden. Tehát a NAGY probléma kizárva. Azért ennek örültem. De megoldás még mindig nem volt.

               Gyújtás jó, henger, dugó, gyűrűk, főtengely jó. Akkor mi lehet? Elvileg a karbi is jó, de ebben azért nem voltam száz százalékig biztos. Vettem fúvóka készletet.

Simson Star

Mindent még egyszer áttisztítottam és beraktam az új fúvókákat. A boltos szerint a gyári főfúvóka 70-es, mivel az enyém fel van fúrva, tettem bele egy 78-ast. De így se lett jobb.

               Sanyi barátom elmondta, egyszer egy autójával nem tudott arrébb állni, mert nem kapott üzemanyagot. Bevezette a hidegindító fúvókáját és fújta és ment. Tehát ha hidegindítóval fújva jól felpörög a moci, akkor keveset kap. Próbáljuk meg!

               Oldalsó burkolatok le, légszűrő le, hidegindító kézbe. Beindítottam és fújtam, ez meg lefulladt. Na még egyszer! Megint lefulladt. Hát ez nem keveset, hanem sokat kap.

Simson Star

Megnéztem egy videót az úszószint állításáról is és annak segítségével be is állítottam az úszószintet, de úgy magas lett. Egy picit állítottam rá szemre és jónak ítéltem. Viszont még ezek után sem lett jó a motor.

               Ekkor gondoltam arra, hogy feladom. Elég volt. Nem volt több ötletem. Ültem a kertben és próbáltam másra gondolni… Józsi szavai csengtek a fülemben: Én még a Schubert tűn állítanék. Na jó, ezt még megpróbáljuk!

Simson Star

Simson Star

               Karbiból gáz rész kiteker, Shubert tű szétkap és a legtakarékosabbra állítottam. De ezzel még nem elégedtem meg. A főfúvókát is kisebbre cseréltem, a 78-as helyett megkapta a 70-est. Ekkor aztán nagy várakozással raktam össze hobbim fő tárgyát. Beindítottam, elindultam, egyes, kettes, szépen húz, hármas és – még hideg – de ez megy, mint a golyó! Mosolygós szájjal tértem vissza a próbakörről. Végre összeállt! Utána még próbálgattam melegen. Nagyon szépen pörög, jól húz, élvezetes vele menni.

               Szóval hogy is volt. Már szinte minden jó volt, mégsem volt képes 40 km/h-nál gyorsabban menni, mert egyszerűen belefulladt a benzinbe. És a megoldást a fő fúvóka kisebbre cserélése és a Schubert tű legtakarékosabbra állítása jelentette.

               Ezek után kötöttem rá kötelező felelősségbiztosítást és felmerült az igény, sőt a kiáltó szükség, hogy legyen első fék is. Mert az nem nagyon volt. És ha már tudunk 70 körüli tempót, nem árt, ha biztonságosan meg is tudunk állni. Tehát első kerék kikap és szétszed.

Simson Star

Hát ferrodol még volt a betéten, de üvegesre volt égve és vékonynak is tűnt. Nem baj, holnap fel a motorboltba és veszünk ujjat. Ez meg is történt. Másnap munka után, zárás előtt 3 perccel toppantam be kedvenc motoros boltomba és 2200 forintért vásároltam egy pár friss, ropogós fékbetétet. Hazafelé megálltam Józsinál és féktisztítóval kitisztítottam a fékdobot, majd irány haza.

Simson Star

A fékdobban még láttam egy kis rozsdát, azt csiszolóvászonnal eltávolítottam, majd be az új fékbetétek és gyors összerakás.

               A kerék meg se mozdult. Na, túl vastag a betét. Mégsem a Starhoz való!  A mindenségít! Szétszedtem, a régi betéteket felcsiszoltam és gyerünk vissza. A kerék áll, mint a gerely. Hát ez meg mi? Várjunk csak egy kicsit! Picit lazítottam a kerékanyán, ami az átmenő tengelyen van. És nini, forog a kerék! A fék pedig nem is fog. Ha meghúzom a fékkart, akkor sem. Kihagytam egy távtartó alátétet. Azzal összeraktam és meghúztam a kerékanyát és szépen forgott. Fék persze továbbra sem volt.

Simson Star

               Na jó, újra szétszed, be a friss fékbetéteket és gyors összerakás. Forog a kerék, bár egy kis súrlódás hallatszik, ahogy a betét a dobhoz dörgölődzik. De hát a macskák is dörgölőznek, még sincs semmi bajuk. Majd bekopik! Gyerünk, próbakörre fel! Picit még állítottam a bowdennél és hajrá! Megyek, fékezek és határozottan lassul a motor. Picit vasalom a féket, majd újra fékpróba, megáll, mint a csuda. Nagy az öröm. A 35 fokos nyári szél az arcomat simogatja és az 54 éves gép teszi a dolgát. Tudom, nem akkora királyság, mint mondjuk a teszt Harley volt, de azt csak pár napig használhattam és nem is kellett szerelni. De ez a kis veterán korú segédmotorkerékpár egyre jobb állapotba kerül a kezem munkája nyomán, és minden egyes kis javulásával újabb örömöt szerez. Hála Istennek minden ilyen vidám pillanatért, amivel ki lehet lépni a heti mókuskerékből.

Simson Star

               De még bőven van mit csinálni. Még mindig csak a technikai résznél tartunk. Hol van még a fényezés? De megint haladtunk egy kicsit. Folytatás következik.

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights