Nézze meg hogyan működik a BMW iX Park önálló parkoló rendszere

In elektromos autók, önvezető autó, Technológia, videó

A Müncheni Autószalon látogatói elsőként nézhették meg ahogy egy automatikus parkolórendszer dolgozik. A BMW most tett közzé egy videót ahol bemutatja egy teljesen egy elektromos iX BMW segítségével amint a legtöbbet hozza ki ebből az innovatív fejlesztésből.

A rendszer nagyon egyszerűen működik, a sofőr a parkoló egy kijelölt részén megáll az autóval. Ezután egy okostelefon alkalmazással elindítja az önálló parkolási funkciót és nyugodtan mehet a dolgára.

A legújabb iX egy teljesen gyári automata parkoló rendszerrel van szerelve, ez a rendszer közösen, a parkoló teljes területére telepített érzékelők tömegével összedolgozik így irányítva a SUV közlekedését. A rendszer önállóan keres egy szabad parkoló helyet, majd egy robotkar kinyúlik és a töltőfejet csatlakoztatja, ezzel megkezdi az autó akkumulátorának töltését. A videóban látható, hogy az iX le is mosatja önmagát egy automata autómosóban amely a parkolóházon belül van, de nem azt jelenti, hogy a BMW mindig az autómosón keresztül közlekedik, ez csak egy kényelmi funkciója a rendszernek, amellyel időt takaríthat meg az autó használója.

Amikor az iX sofőrje folytatná az útját, nincs más teendője, mint megnyitni az alkalmazást, és visszahívni a BMW-t arra a helyre, ahol kiszállt a kocsiból.

 

 

A Bosch készítette ezt az automatikus parkoló rendszert. A fejlesztések már 2015 óta közösen zajlanak a legnagyobb autógyártókkal, többek között a Mercedes és a BMW aktívan részt vesz a munkában. A rendszer tesztelése már 2017 közepén elindult Stuttgartban, a Mercedes-Benz Múzeumban, ahol idáig tökéletesen végzi a feladatát.

Forrás: carscoops

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...