A Nio ET7 ev forgalmazása már 2022-ben megkezdődik Németországban

In elektromos autók

A Nio nagy dobásra készül, jövőre egy újabb modellt hoz az európai piacra és nemrég közölt néhány részletet a németországi forgalmazás megindításáról.

A Nio ET7 2022-ben érkezik, elsőként a német piacot célozta meg. Sajtóközleményében megerősítette, hogy a szállításokat a jövő év negyedik negyedévében biztosan elkezdi. A Nio annyira bízik az ET7 sikerében, hogy tervbe vette egy európai gyár megépítését. A cég nyitott arra a gondolatra is, hogy a helyi OEM-ekkel együtt dolgozzon és közösen gyártson autót.

„A Németországba történő belépés a legfontosabb jelenleg” – mondta William Li, a Nio alapítója és vezérigazgatója. „Célunk, hogy 2022 végén elérhető legyen az ET7 Európában.”

A kínai cég teljes erővel készül az ET7 európai bevezetésére, a kínai EV vezetősége helyi tehetségeket is szerződtetett. Alex Schwarz-ot nevezte ki az európai részleg ügyvezető igazgatójává. Schwarz jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az Európán kívüli termékek bevezetéséről, korábban részt vett az Airbnb, a PayPal és az eBay európai népszerűsítésében.

A Nio még nem jelentette be az ET7 német árazását. Ez lesz a második elektromos modell, amelyet az autógyártó Európába hoz, az ES8 SUV szállítása Norvégiában nemrég kezdődött.

Várhatóan a Nio ET7 háromféle akkumulátorpakkal érkezik. A legkisebb egy 70 kWh-s csomaggal indul, amely több mint 500 km hatótávolságot, a 100 kWh-s csomag 700 km-es és a legnagyobb a 150 kWh-s csomag, amely állítólag 1000 km-es hatótávot biztosít. Az EV két villanymotorral rendelkezik, tengelyenként egy-egy, 644 LE és 850 Nm nyomaték együttes teljesítménnyel. A gyorsulása 0–100 km/h sebességre 3,9 másodperc.

Forrás: carscoops

You may also read!

Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik

Read More...

Milyen lenne a Tesla Model 3 hűtőráccsal? A Manhart megcsinálta

A BMW-k és Audik átalakításáról híres német tuningcég most a Model 3-at vette kezelésbe. A Tesla mindig a csúcstechnológiát adja

Read More...
Harley-Davidson European Bike Week

Több ezer motorossal, óriási hangulatban telt Európa legikonikusabb motoros fesztiválja

A 2021-es Harley-Davidson European Bike Week több ezer motorost vonzott egész európából a Faaker-tóhoz, egy gyönyörű parthoz a karintiai

Read More...