A Chevrolet október közepéig szünetelteti a Bolt EV gyártását

In elektromos autók

A General Motors meghosszabbítja a michigani összeszerelő üzem leállását, ebben gyárban csak a teljesen elektromos Chevrolet Bolt-ot és EUV-t szerelik össze.

Az autógyártó megerősítette, hogy az Orion összeszerelő üzemben legalább október 15-ig szünetel a gyártás, mert a cég vezetősége továbbra is elégedetlen a visszahívási kampányukkal. Véleményük szerint nem megfelelően kezelik a problémát, amely miatt már legalább 12 Bolt kigyulladt és leégett – írja a Reuters.

A Bolt visszahívása a General Motors számára nagyon rosszkor jött, mivel kénytelenek további hat összeszerelő üzemben leállítani a termelést a félvezető hiánya miatt. Szünetel a gyártás a michigani telephelyen, Mexikóban és Kanadában, valamint a malibui üzemben és Kansasban.

A Bolt gyártásának hosszú ideig tartó teljes leállítását hivatalosan is megerősítették és a gyártó arra utasította a Bolt tulajdonosokat, hogy legalább 15 méter (50 láb) távolságra parkolják le autóikkal a többi járműtől.

„Annak érdekében, hogy csökkentsük a további károkozást egy esetleges tűz miatt, azt javasoljuk, hogy a parkolóházak legfelső emeletén vagy szabadtéri helyen parkoljanak és 15 méter vagy annál nagyobb távolságban parkoljanak a másik járműtől” – mondta a GM szóvivője, Dan Flores. “Továbbra is kérjük, hogy ne hagyják felügyelet nélkül autójukat, amikor a töltőállomást használják.”

 

Forrás: carscoops

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...