Ez az Alfa Romeo GTS jöhetne 2025-ben

Az eszméletlen látványterv a független Guilherme Araujo autótervező GTS kupéra megálmodott ötlete. Fontos megemlíteni, hogy a tervező nem dolgozik az Alfa Romeónak, sőt nem is támogatta munkájával eddig az olasz céget.

Az autóipar sokkal izgalmasabb lenne ha az nagy autógyártók, mint a Mercedes, az Audi és az Alfa Romeo is gyártana kihívót a BMW M2 ellen. Sajnos igazi kis méregzsákok egyelőre még nem készülnek. Az ilyen autók hiánya inspirálta Guilherme Araujo tervezőt, hogy elképzelje milyen lehetne egy igazi, vérbeli Alfa Romeo.

Az autót GTS névre keresztelték. Gyönyörű, retro ihletésű dizájnnal rendelkezik, de a vonalvezetés teljesen eltér a jelenlegi Alfa Romeo modellektől, ennek ellenére az izgalmas külső még mindig tökéletesen illeszkedik az olasz autógyártó imázsához.

Az autó front részéről érdemes elsőként beszélni. A lámpának Araujo egyszerű, kerek fényszórókat választott, kör alakú LED nappali menetfényekkel. Jellegzetes Alfa Romeo rácsot és mélyre húzott szögletes kötényt kapott. Az autó lenyűgöző vonalai továbbfolytatódnak az első kerékívekkel és a nagy szellőzőnyílással kialakított motorháztetővel, amely nem csak az aerodinamika miatt lett kialakítva hanem a motor hűtését is elősegítené.

A GTS profilja ugyanolyan gyönyörű, mint az eleje. A fényszóróktól a hátsó lámpákig izmos övvonal húzódik, a hagyományos visszapillantó tükrök helyén már kamerák vannak. A hátsó kerékívek is igen markánsak. Ezután nézzük meg az autó hátsó részét, itt egyszerű LED hátsó lámpákat és feketére fényezett diffúzort találunk.

Az Araujo a tervezés során nem tartotta szem előtt a motor teljesítményét, de ha az Alfa Romeo a Giulia Quadrifoglio 2,9 literes ikerturbós V6-os motorját építené ebbe a kupéba, akkor az egyik legjobb sportkocsi lehetne a piacon.

Forrás: carscoops

Verified by MonsterInsights