A leggyorsabban és a leglassabban eladott használt autók Magyarországon

In hír
autó eladás sebessége

Egy átlagos ember élete során csupán néhány alkalommal érintett használt autó adásvételben. Ilyenkor csak az az egy autó számít, amit el szeretne adni vagy meg szeretne venni. Nyilván az alaposabbak akár eladás, akár vétel előtt szétnéznek a piacon, de ez mindössze néhány napos/hetes kutatást jelent, ezután pedig akár évekig nem nézegeti az eladó autókat, hiszen minek tenné?

 

Ezért nem feltétlenül érti, látja a használtautó piac működését, a trendeket. Az egyik legérdekesebb kérdéskör a márkák, típusok eladhatósága, az eladás gyorsasága. Miért van az, hogy egyes autók akár néhány nap alatt tulajdonost cserélnek, míg másokat hetekig, hónapokig árulnak, mire gazdára lelnek?

 

A kérdést boncolgató cikkünk a carVertical autótörténeti ellenőrző platform adatain alapszik. Nézzük tehát, melyik autót lehet könnyebben, és melyiket nehezebben eladni a magyarországi használtautó piacon 2021-ben!

 

A leggyorsabban eladható autók

 

Nem nagy meglepetés, hogy a leggyorsabban elkelő autók a kisautó kategóriából kerülnek ki, hiszen ezek nyújtják a lehető leggazdaságosabb megoldást egy sor igényre. Akár egy pár vagy egy kisebb család utazásáról, akár a városi/agglomerációs ingázásról, akár egy ételfutár mindennapi munkájáról legyen szó, ez a kategória kínálja a leggazdaságosabb megoldást.

autó eladás sebessége

 

Bár a top 5-ös lista helyezettjei között csupán néhány nap eltérés van az átlagos eladási időt figyelembe véve – ami jól jelzi, hogy ez a kategória mennyire kelendő -, mégis vessünk egy pillantást a konkrét sorrendre.

 

Legyen szó akár az egyszerűségéről és a jó értelemben vett igénytelenségéről híres régi Swiftről, vagy a már sokkal igényesebb, mégis olcsón fenntartható és javítható újabb modellekről, a rendszerváltás utáni magyar tömegautó vezető járműve nem meglepő.

 

A Punto szintén budget megoldást kínál az utazásra, és bár sokan tartanak a legendásan megbízhatatlan olasz autóktól, ez már nem az a korszak.

 

Egyre ritkább látvány az utakon, és lehet, hogy pont ezért kelnek el gyorsan a Matizok. A pici, könnyű, olcsó autó 800 köbcentis motorjával nem fogja felszaggatni a betont induláskor, de bámulatosan jó fogyasztással megoldja a mindennapokat.

 

Sokan még a mai napig elismerően nyilatkoznak a 206-os formatervezéséről, és bár a megjelenése óta eltelt évek alatt kiderültek a típushibái, ezekkel együtt is nagyon szerethető és főleg olcsón birtokolható típusról van szó.

 

A másik magyar népautót, az Astrát senkinek sem kell bemutatni. Ahogy a korabeli reklám is mondja, a magyar utakra gyártott és tesztelt modell példányai még a mai napig – még ha jó néhány rozsdafolttal és olajszivárgással is – rendületlenül róják a magyar utakat.

 

A toplistásokról tehát elmondható, hogy viszonylag megbízható és nagyon elterjedt autók, ami alacsony fenntartási költséget és jól elérhető bontott vagy utángyártott alkatrészbázist jelent. Áruk jellemzően a piac alsó szegmensében mozog, vagyis kis befektetéssel megoldják az adott feladatot. Ezekből a régebbi típusokból nem annyira jellemző a külföldi import, inkább magyarországi tulajdonosok között vándorolnak.

 

A leglassabban eladható használt autók

 

A lista legalján szereplő típusok is logikusak, hiszen milyen autót nehéz eladni? Aminek alacsony az ár/érték aránya, gyorsan veszít értékéből, magas az üzemeltetési költsége, nehezen szervizelhető, hiányos az alkatrész ellátottsága, sok extrával rendelkezik (melyek gyakran elromolnak). Nem is kell, hogy mindegyik teljesüljön, elég csak egy-két ilyen tulajdonság, és a vevők máris sokkal megfontoltabbak lesznek, nehezen választanak, akár visszakoznak egy-egy adásvételtől.

 

Ez érthető is, hiszen a sok extra, a bonyolultabb műszaki megoldások, az eleve magasabb alkatrészárak, a magasabb fogyasztás és a költségesebb típushibák dimenziójában érdemes alaposabban, szúrósabb szemmel átnézni egy-egy példányt. Sőt, a legjobb stratégia, ha minden kiszemeltről lekérünk egy autótörténeti jelentést, akár a carVertical-tól.

 

Érdemes összehasonlítani az átlagos eladási időket a top 5-ös listával: hatalmas a különbség. Persze ez érthető, hiszen a típusok értéke között is nagy, sok esetben nagyságrendi a differencia, és a vevők szemszögéből érhető, hogy válogatósabbak lesznek egy drágább autónál.

autó eladás sebessége

 

Az Grandland X, bár a napjainkban nagyon divatos crossover kategória képviselője, mégis a lista utolsó helyét foglalja el. Ennek oka lehet az, hogy viszonylag telített a piac, hiszen nagy kínálata van a modellnek, másrészt ez egy alig néhány éve futó modell, és bár jó vétel lehet egy-egy használt példány, sokan mégis inkább az újat veszik meg, akár lízingre.

 

A Puma régebbi modellje az olcsó sportautó élményt próbálta nyújtani, de mivel ehhez viszonylag gyenge motorral rendelkezett, igazából csak a fanatikusok tartottak ki mellette, így érthető, hogy a piacon lévő néhány példány nehezen adható el. Az új Puma a Grandland X-hez hasonlóan egy jelenleg is gyártásban lévő crossover, rengeteg extrával, bonyolult technikai megoldásokkal.

 

A CX-30 szintén a jelenleg is gyártott crossover kategória képviselője, és bár ennél a modellnél már nem jellemző a régi Mazdák rossz hírneve a rozsdásodás miatt, áruk miatt mégis nehezebben cserélnek tulajdonost ezek a példányok.

 

A Vitara talán egy kategóriával közelebb van a terepjárókhoz, ár/érték aránya miatt mégis nagyon keresett modell Magyarországon, és a használt példányok eladhatósága is ezzel magyarázható: telített a piac.

 

A BMW 4-es sorozata nehezebb eladhatósága a magasabb árral, illetve üzemeltetési/szervizköltségekkel, valamint a magyarországi és főleg a külföldi példányok által elárasztott piaccal magyarázható.

 

Összegzés

 

A statisztikák mindig tisztán és egyértelműen megmutatják, mi a helyzet, és ez itt sem kivétel. Az olcsó, egyszerű autók gyorsan gazdát találnak, míg a kifinomultabb, drágább modellek eladói akár hónapokig is kereshetik autójuk következő tulajdonosát.

 

Ha azonban jobban belegondolunk, az 50-60 napos eladási idő sem olyan nagy tragédia, ha anyagi vagy bármilyen egyéb okból nem annyira sürgető az eladás. Persze 1-2 hónap árulgatás sokaknak elveszi a kedvét az eladástól – főleg akkor, ha kevés az érdeklődő -, ilyenkor kerülnek az autók kereskedőhöz jóval alacsonyabb áron.

 

A cikk forrása: https://www.carvertical.com/hu

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...