Győzelem a RabócsiRingen!

In sport
Swift Hybrid RX Cup

Sikerült a még csak 14 éves Pál Krisztiánnak, a Keviép RX Fesztiválon a dobogó legtetejére állnia a Swift Hybrid RX Cup kategóriában.

Az odavezető útról beszélgettem vele.

Szombat reggel a két szabadedzésből az elsőn negyedik, de a másodikon már első időt autóztál. Ez olyan ismerkedés volt az autóval és a pályával?
– Az első edzésen csak a joker kört gyakoroltam. Ezt az utasítást kaptam. A második már szabadabb volt.
Swift Hybrid RX Cup

Az első és a második előfutamban 5 másodperc előnnyel értél célba. Ennyire élvezted a versenyt?
– Jó helyről rajtoltam a futamokban. Az elsőben elrontottam a rajtot, de a csapattársak sportszerűek voltak. Elsőnek tudtam elfordulni, mint a többi kvaliban is, így végig tiszta köröket tudtam menni. Ennyi volt a futamokban.

A harmadik előfutamban Bartha Aurél bekopogtatott nálad, de még így is több mint egy másodperc választott el benneteket egymástól. Mi is történt ebben a futamban?
– Én a három előfutamon hasonló időt mentem. Vasárnap reggel Aurél autója körül nagy volt a sürgés. Gondolom mindent megtettek a gyorsulásért. Sikerült neki, de a kopogtatástól azért még messze volt.
Swift Hybrid RX Cup

Következett a döntő futam. Öten álltatok rajthoz. Az időeredmény tekintetében sima győzelem volt részedről. Viszont Aurél az első két körben gyorsabb volt, mint te. Mi is döntött a javadra, talán egy jó Joker taktika?
– A rajtot ismét elrontottam, nem figyeltem eléggé, Aurél lerajtolt. Két körön keresztül vonatoztunk és akkor volt a rossz köridőm. Harmadikban kimentem a hosszabb körre, ez döntés volt. Mikor Aurél kiment a Joker körre, már csak mögém tudott visszajönni. Volt a döntőbe két mellé váltásom is. Talán az izgulás miatt. Nagyon gyorsan és pontosan kell váltani. Váltáskor nem engedem vissza a gázt mert a villanymotor akkor is hajt, a kuplung nem oldja csak a kézifék.
Swift Hybrid RX Cup

A verseny után két nappal miként tekintesz vissza a versenyedre? Dominik kiesése és annak körülménye visszavetett-e a versenyben?
– Csak a feladatra figyeltem, ami a verseny megnyerése volt. Sajnálom, ami történt, talán ha Dominik nem esik ki akkor a pályacsúcs is meg lett volna, így elmaradtam hat tizeddel. Szeretném megköszönni a csapat munkáját, ezt együtt értük el, minden apró részletre figyelve mindig. Azt hogy hittek bennem, hogy egy kemény ellenfelekből álló kupasorozatban, számomra erős autóval helyt tudok állni. Köszönöm a szerelőknek, Janónak és Tüdőnek hogy lemondták a rally edzést, a versenyem miatt és sajnálom. Na jó a sajnálom nem igaz. Várják meg a bajnokság végét és én is megyek velük.

Swift Hybrid RX Cup
Az utolsó három versenyen a dobogó három különböző fokán végeztél. Most sikerült a legtetejére állnod. Két verseny van még hátra. Hogyan szeretnél szerepelni ezeken?
– Nekem mindig az első hely a cél, legyen bármilyen verseny.

 

Partnerek: Glasstone Motorsport, Gömör Ring Gokartpálya, K&K FÉMTECHNIKA, Iweld.

 

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

You may also read!

Lamborghini Huracan Sterrato

Stílusosan rallyznál? Lamborghini Huracan Sterrato a te autód

A Lamborghini a Miami Beach-i Art Baselben mutatta be a könnyű tereppel is elboldoguló Lamborghini Huracan Sterrato-t, ahol a

Read More...
forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...