Szerdától tovább drágul az üzemanyag

In hír
üzemanyagár csökkenés

Továbbra is jelentősen emelkednek a hazai üzemanyagárak. Szerdán a benzin átlagára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolaj átlagára pedig bruttó 6 forinttal kerül majd többe. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 473 Ft/liter 

Gázolaj: 484 Ft/liter

Üzemanyagár-változás előrejelzés – 39. hét

Az üzemanyagár emelkedésektől volt hangos a sajtó a héten, hiszen rekord mértékben és rekord magasra emelkedtek a hazai üzemanyagárak a kutakon. A benzin átlagára öt nap alatt 10 forintot emelkedett, a gázolaj átlagára pedig 17 forinttal kerül mostanra többe. 

Mivel az olaj iránt továbbra is nő a kereslet a nemzetközi piacon, így a Brent olaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedik. 1 év alatt megduplázódott az ár, mostanra közelíti a 80 dolláros árszintet. 

Az eheti emelkedés mértéke már csak 1%, viszont a forint is pont ekkora mértékkel gyengült tovább a dollárral szemben. Így sajnos az esélye megvan annak, hogy a következő héten tovább dráguljanak az üzemanyagárak, de annak mértéke már csak néhány forint lehet a mostani feltételeket alapul véve. 

forrás: Holtankoljak.hu

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights