500 forint fölé emelkedik a gázolaj ára

In hír
üzemanyagár csökkenés

A gázolaj átlagára a szerdai üzemanyagár emelést követően átlépi az 500 forintos lélektani határt!

A hét közepén tovább emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát is, a 95-ös benzin ára bruttó 6 forintot fog emelkedni, a gázolaj átlagára pedig bruttó 8 forinttal kerül majd többe. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a hazai töltőállomásokon: 

95-ös benzin: 488 Ft/liter

Gázolaj: 501 Ft/liter 

 

Üzemanyagár-változás előrejelzés – 40. hét

Az elmúlt 1 hónap nem szólt másról, csak az üzemanyagárak emelkedéséről. Nemcsak itthon, de nemzetközi viszonylatban is emelkedő tendenciát figyelhetünk meg az árak tekintetében. Egy hónap alatt a Brent típusú olaj ára 12%-ot emelkedett, mostanra már a 83 dolláros árszinten mozog. Sajnos a forint nem tudja magát tartani a dollárral szemben, egy hónap alatt 5%-ot gyengült az árfolyam, már 311 forintot kell fizetnünk 1 dollárért. 

Mivel az OPEC országok úgy döntöttek, hogy nem emelnek a kitermelt olaj mennyiségén (annak ellenére, hogy a gazdaságok élénkülésével a kereslet nő), az olaj ára folyamatosan emelkedik, ezen a héten már a 83 dolláros szintet is átlépte. 

Így sajnos itthon is arra számíthatunk, hogy még tovább emelkedhetnek a hazai üzemanyagárak, vészesen közelítünk az 500 forintos átlagárak felé a benzin és a gázolaj esetében. 

forrás: Holtankoljak.hu

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights