Az MG Marvel R Electric kínai e-autó ára 39 990 eurótól indul az európai piacokon

In elektromos autók

Az MG Motors egy teljesen elektromos C-SUV szegmensbe tartozó modellel a Marvel R Electric-el indítja az igazi európai offenzivát. Ha a név ismerősen hangzik, azért lehet, mert a modellt már idén márciusban bejelentették, de a májusra tervezett bemutató elmaradt és később, október elején debütált.

A Marvel R az európai országokban vadonatúj modellnek számít, az autó egyébként 2020 óta kapható a kínai piacon. Valójában ez a 2018-ban megjelent Roewe Marvel X továbbfejlesztett változata. A stílus megegyezik a Rowe Marvel R-el. A LED első fényszóró ás hátsó lámpa a nagy beömlőnyílásokkal igazán modernnek tűnik. Az autó tipikus SUV sziluetteket kapott, hogy az európai szemnek elfogadhatóbb legyen.

Az MG Marvel R Electric három felszereltségi fokozatban érkezik, Comfort, Luxury és Performance néven. A Comfort és a Luxury modellek kettő elektromos motorral vannak szerelve és csak a hátsó tengelyt hajtják, a motorok 177 LE teljesítményt és 410 Nm nyomatékot biztosítanak. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a 7,9 másodperc alatti gyorsulást 100 km/órára és a végsebesség eléri a 200 km/órát.

A Performance verzió már három villanymotoros, amelyekből egyet kap az első tengely, az együttes teljesítmény 284 LE és 665 Nm. A csúcsmodell 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára és végsebessége a szabályozásnak köszönhetően megmarad 200 km/h.

Minden EU-ba érkező MG Marver R Electric modell 70 kWh-s akkumulátorral van szerelve, amely 400 km WLTP tartományt kínál a dupla motoros, és 370 km-et a három motoros változatnak. Az akkumulátort 5-ről 80%-ra 43 perc alatt lehet feltölteni egyenáramú töltőről. Plusz érdekesség a Vehicle-to-Load, amely lehetővé teszi, hogy az autó akkumulátora energiát biztosítson külső elektromos rendszerekhez, ennek a maximális terhelhetősége 2500 W.

Az MG állítása szerint, az ötüléses utastérben prémium anyagok és nagyvonalú felszereltség várja az utasokat. A csomagtartóban 357 liternyi hely van és további 150 literes rész található elöl. Hatalmas, 19,4 colos érintőképernyő uralja a döntött középkonzolt, amely magában foglalja az MG iSmart infotainment rendszert (Apple CarPlay / Android Auto, Amazon Web Services) és kapunk egy 12,3 colos digitális műszercsoportot a kormány mögé.

Az alapfelszereltség egész gazdagnak mondható, kétzónás klímaberendezést, 4 USB-portot, panorámatetőt és részben bőrrel borított kárpitozást tartalmaz. A luxus szint is elérhető, ami a rendelhető 360 fokos kamerát, környezeti megvilágítást, fűtött üléseket és Bose prémium hangrendszert tartalmazza. Biztonsági szempontból az MG Pilot került az autóba, ami 14-féle ADAS-t (Advanced driver-assistance systems) vezetés támogató rendszert tartalmaz, beleértve a forgalmi dugó figyelőt is.

Az európai piacon az MG Marvel R Electric mellett a hasonló méretű MG HS plug-in hibrid is forgalmazásba kerül. Ezzel a verseny tovább élesedik amit VW ID.4, a Skoda Enyaq iV, a Kia Niro EV folytat.

Az ár 39 990 eurótól kezdődik az alap modellel. A Comfort esetében 43990 euró, a luxus és a nagyobb teljesítmény ára 47990 euróig terjed. Ezzel az MG elég magasra teszi a lécet és feladja a leckét a vetélytársainak.

Forrás: carscoops

You may also read!

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...
gumi elektromos autóra

Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és

Read More...