Akár bajnoki címet is szerezhetnek hétvégén Mads Østbergék

In sport
Mads Østberg

Utolsó fordulójához érkezett az idei magyar rallybajnokság, ahol a Citroën Rally Team Hungary egy világbajnok párost indított. Mads Østberg és Torstein Eriksen a WRC2 sorozatban is érdekelt volt a szezonban, emiatt két magyar versenyen nem tudtak rajthoz állni, ennek ellenére a zárófutam előtt még akár a bajnoki címre is esélyesek. Ennek szellemében várják a Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval a zempléni viadalt, ami egyben beleszámít az Európa bajnokság értékelésébe is.

Mads Østberg

Spanyolországban fejezte be a WRC2 szezont a norvég páros. A világbajnokságon külön értékelik a pilóták és a navigátorok teljesítményét, a futam elején egy defekt elvette a lehetőségét annak, hogy mindketten újra bajnokként ünnepeljenek, de a navigátori címért nagyot harcolt a norvég duó és az utolsó szakaszt is megnyerve Torstein Eriksen navigátorként újra a WRC2 világbajnoka lett!

Mads Østberg

Ilyen előzményekkel érkeztek a fiúk a Rally Hungary-t megelőző tesztre. „Nem úgy alakult a szezonunk, ahogy azt elterveztük.” – mondta kicsit szomorúan a norvég világbajnok. „De most itt vagyunk újra Magyarországon, nagyon szép környezetben versenyezhetünk és csak erre összpontosítunk!

 

Az Európa bajnokság szinte teljes élmezőnye benevezett a futamra, ami külön inspiráló a Citroën Rally Team Hungary párosa számára. „Sokan indultak már korábban ezen a versenyen, így ők egy kicsit előnyben vannak velünk szemben, de megpróbáljuk a múlt heti formánkat hozni és bízunk benne, hogy mi is és a nézők is nagyon fogják élvezni a küzdelmeket!”

Mads Østberg

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval két futamgyőzelmet szerzett a csapat a szezonban és annak ellenére, hogy két versenyen nem indultak, matematikailag még bajnoki esélyesként állhatnak oda a rajthoz. „Nagyon gyorsak a magyar srácok, jól ismerik a pályákat, de a viking vér hajt bennünket, az autónk nagyon jó, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.”

 

Péntek délután egy superspeciállal kezdődik a Rally Hungary Máriapócson, szombat és vasárnap a zempléni pályákon versenyez a több, mint 150 páros és vasárnap este a nyíregyházi céldobogón ünnepelhetnek a bajnokok. Az eseményt a magyar SportTV és az EuroSport is közvetíti.

Mads Østberg

Az Országos Rally1 Bajnokság állása az utolsó futam előtt*:

  1. Hadik András Kertész Krisztián Ford Fiesta R5 MkII                                                164 pont
  2. Csomós Miklós Nagy Attila SKODA Fabia R5                                                        155 pont
  3. Mads Østberg Torstein Eriksen Citroën C3 Rally2                                                    134 pont
  4. Klausz Kristóf Csányi Botond SKODA Fabia Rally2                                            **131 pont
  5. Osváth Péter Papp Tamás SKODA Fabia R5 Evo                                             **93 pont
    * Maximálisan 45 pont érhető el a zárófutamon.

** Ezek a csapatok még nem mínuszoltak

 

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

 

#C3Rally2Family #CRTH

 

forrás: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

You may also read!

2 év alatt 2 millió forinttal drágultak a használt autók

Míg az új autók piaca a tavalyi évben csökkent, a használt autók piacán erős élénkülés látható. Alighanem rekordév lesz

Read More...
AMTS 2022

AMTS 2022 – január végén indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Idén egy egyedi Mazda MX-5 Roadster kerül kisorsolásra az Automobil és Tuning Show-n Idén is egy szakavatott csapat által egyedivé

Read More...
BMW R 18

A BMW Motorrad a Verona Motor Bike Expón mutatja be az R 18 M és az R 18 Aurora modelleket

Az exkluzív custom motorok két híres olasz motorépítő munkái a BMW Motorrad Italia és márkakereskedői hálózata támogatásával A veronai Motor

Read More...