Egy tökéletes állapotú Honda CR-X. 17 km van benne!

In Téma

Erre az autóra lehet mondani, hogy gyári állapotú. Ön tenne bele kilométereket vagy inkább őrizné tovább az állapotot?

Rengeteg közepes és kiemelkedően magas futásteljesítményű használt autót árulnak szerte a világon. Ha némelyik autó beszélni tudna, akkor szinte mindannyian kíváncsiak lennénk, hogy miket láttak és tapasztaltak az utakon ekkora számokkal a hátuk mögött. Most azonban egy kuriózum került elő egy garázs mélyéről, méghozzá egy Honda CR-X, amely meg sem mozdult több mint 30 éve.

Amikor a portugál autógyűjtő és aukciós ház bemutatta ezt a gyöngyszemet, senki sem akarta elhinni, hogy létezik egy olyan ikonikus sportkocsi amelyik életében szinte meg sem mozdult. Amikor megnézzük a képeket akkor értjük meg, hogy igen, létezik ilyen is. Ez egy 1990-ben gyártott Honda CR-X 1,6i-16, amelyet Portugáliában tartott a tulajdonosa és mindössze 17 kilométert futott a vásárlás óta. A múzeumokban is alig találni olyan autót, amelyben ennél kevesebb kilométer van. Aki autót használ, a napi ingázásai során hosszabb utakat tesz meg naponta, mint amennyi ennek kis sportkupénak az összes futásteljesítménye.

A Garagisti portugál autógyűjtő szerint ezt a CR-X-et a lisszaboni Santomar Honda márkakereskedésből egy privát garázsba szállították. Majd ezt követően az elkövetkező néhány évtizedben, egészen mostanáig felemelve, négy tartóbakon pihent. Egészen elképesztő belegondolni, hogy még a kerekei sem érintették a talajt ennyi időn keresztül.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az autót csak úgy valaki ottfelejtette a mostani leleplezésig. Valószínű, hogy valaki teljesen tudatosan tartotta ezt az autót. A weboldal szerint még megvannak a márkakereskedéstől származó eredeti papírszőnyegek; a gyári, még üres szervizkönyve és az eredeti gumiabroncsai. A portugál weblap szerint az autóban még mindig az az olaj van, amelyet a Honda több mint 30 évvel ezelőtt a gyárban beletöltött. Azonban van egy dolog ami nem eredeti ebben az autóban, az pedig az akkumulátor.

Ami a jármű állapotát illeti, a külső kifogástalan. Köszönhető, hogy ez az autó egészen mostanáig nem látott napfényt, ezért fakulás és hajszálcsík mentes az ezüst fényezés. Még a napfénytető mechanizmusa is úgy néz ki, mintha tegnap gurult volna ki a gyárból. És nagyjából ugyanez mondható el a belsőről is.

Hogy mi lesz az ára? Garagisti még nem árazta be, de arra számíthatunk, hogy néhány szemöldök fel fog szaladni amikor kikerül az árcédula a Hondára.

Forrás: https://www.motor1.com/news/542625/10-mile-honda-crx-sale/

You may also read!

Peugeot 106 Rallye

Elképesztő összeget kértek ezért a közel 30 éves Peugeot 106-osért

Nem véletlen a magas ár, ugyanis a típus legkeresettebb változatáról, az első szériás Rallye-ról van szó, ráadásul teljesen felújított

Read More...
Mitropa Kupa

Csodás toszkán hétvége

Fontos tapasztalatokkal és Mitropa pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally Internazionale del

Read More...
AutoWallis

A Magyar Kajak-Kenu Csapat hivatalos mobilitási szolgáltatója lett az AutoWallis Csoport

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást az AutoWallis Csoport, így a magyar tőzsde autós vállalata lesz 2024-ig a

Read More...