Élesben próbálták ki a Tesla teljes önvezető bétaverziót és nagyon nem volt jó

In elektromos autók

A hét elején a CNN Business közlekedési hírszekesztője, Michael Ballaban készített egy videót, amelyben kipróbálta, hogy milyen használni a Tesla FSD legújabb vezetőtámogató rendszerét New York utcáin. A videóban több alkalommal kénytelen volt beavatkozni és visszavenni az irányítást, mivel a rendszer szaggatott, határozatlan vagy veszélyesnek tűnő döntéseket hozott.

A béta rendszer természetességét sokan vitatják. Akik már kipróbálták azt állítják, hogy a név eladja a terméket. A rendszer valóban átveheti a normál vezetési feladatot a sofőrtől, de a teljes önvezetés elnevezés nagyon megtévesztő lehet a vásárlók számára.

A videóban láthatjuk, hogy a rendszer jól működött, ha szabad volt az út előtte, de a trükkösebb helyzetekben, amikor több jármű, gyalogos vagy kerékpáros jelent meg, több esetben emberi beavatkozásra volt szükség, hogy elkerülje az esetlegesen bekövetkező súlyosabb balesetet.

Az egyik ilyen esetben, amikor egy biciklis az előtte álló autót kerülte a Tesla FSD rendszere szükségtelenül ki akarta kerülni a kerékpárost lassítás helyett és a szemből érkező teherautó sávjába fordult.

Egy másik helyzetben az autó nem vette észre a sávjában az útjavítást elzáró kerítéseket a kereszteződés másik oldalán és hirtelen, agresszíven sávot váltott. A harmadik komolyan probléma az volt amikor a Tesla zöld lámpánál megállt, nem tudta értelmezni a helyzetet.

„Nekem úgy tűnik, hogy ezek a rossz manőverek más autósokat is kellemetlen, sok esetben balesetveszélyes helyzetbe hoznak” – mondta Ballaban a rendszer tesztelése közben. Elismerte, hogy a rendszerrel kapcsolatos fenntartásából eredő nyugtalansága befolyásolhatta ennek a tesztnek az eredményét, de a felvételek azt bizonyítják, hogy valóban voltak olyan helyzetek, amikor az ő beavatkozása nélkül könnyen nagyobb baleset lehetett volna.

Való igaz, hogy a New York-i autózás sok sofőr számára is nagy kihívást jelent, ezek ellenére Ballaban kijelentette, hogy ezt a rendszert „teljes önvezetésnek” nevezni egyszerűen helytelen.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/11/cnn-tried-teslas-fsd-beta-in-new-york-city-and-it-didnt-go-well/

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...