Az Egyesült Királyságban új törvény született az elektromos járműtöltők számának növelésére

In elektromos autók

Az Egyesült Királyság kormánya a héten bejelentette, hogy Angliában az újonnan készült otthonokban és minden új épületben a jövő évtől törvény kötelezi a tulajdonosokat, hogy elektromos járművekhez töltőpontot szereljenek fel.

Az új otthonok és épületek mellett a törvény azt is előírja, hogy a szupermarketekben, a munkahelyeken és a felújításon áteső épületekben elektromos járművek töltőpontjait is ki kell építeni – írja a BBC.

A kormány azzal számol, hogy a törvény érvénybe lépése után rövid időn belül 145 000 töltőpontot telepítenek majd. Ez hatalmas növekedést jelent a töltők számában, mivel a becslések szerint Nagy-Britanniában jelenleg csak körülbelül 25 000 töltőhely van.

Az Egyesült Királyságnak sokkal több töltőpontra van szüksége, ha beválik az új belsőégésű motorral szerelt járművek értékesítésének 2030-ig történő betiltására vonatkozó terve. A törvénynek köszönhetően körülbelül 250 ezer töltőpontra lesz szüksége az országnak.

A benzin és dízel motorral hajtott járművek betiltásának célja, hogy az Egyesült Királyság elérje a kitűzött klímacélokat. A korábbi felmérések szerint 2019-ben az ország károsanyag kibocsátásának 16 százalékát az autók és a taxik tették ki.

Boris Johnson miniszterelnök nagy előrelépésként jelentette be a döntést, de az ellenzéke szerint a törvény nem teljesen kidolgozott, mert a töltőpontok eloszlása ettől nem lesz megfelelő a földrajzi megosztottság miatt.

„Londonban és Délkeleten több a nyilvános töltőpont, mint Anglia és Wales többi részén együttvéve. A felvetések ellenére az új törvény nem segít megoldani ezt a problémát” – jegyezte meg a Labour (ellenzéki párt, Egyesült Királyság).

A kormány ugyanakkor azt állítja, hogy az autók töltését olyan egyszerűvé kívánja tenni, mint a a mobiltelefonok töltését.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/11/new-buildings-in-the-uk-will-be-required-to-install-ev-chargers/

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...