Az Egyesült Királyságban új törvény született az elektromos járműtöltők számának növelésére

In elektromos autók

Az Egyesült Királyság kormánya a héten bejelentette, hogy Angliában az újonnan készült otthonokban és minden új épületben a jövő évtől törvény kötelezi a tulajdonosokat, hogy elektromos járművekhez töltőpontot szereljenek fel.

Az új otthonok és épületek mellett a törvény azt is előírja, hogy a szupermarketekben, a munkahelyeken és a felújításon áteső épületekben elektromos járművek töltőpontjait is ki kell építeni – írja a BBC.

A kormány azzal számol, hogy a törvény érvénybe lépése után rövid időn belül 145 000 töltőpontot telepítenek majd. Ez hatalmas növekedést jelent a töltők számában, mivel a becslések szerint Nagy-Britanniában jelenleg csak körülbelül 25 000 töltőhely van.

Az Egyesült Királyságnak sokkal több töltőpontra van szüksége, ha beválik az új belsőégésű motorral szerelt járművek értékesítésének 2030-ig történő betiltására vonatkozó terve. A törvénynek köszönhetően körülbelül 250 ezer töltőpontra lesz szüksége az országnak.

A benzin és dízel motorral hajtott járművek betiltásának célja, hogy az Egyesült Királyság elérje a kitűzött klímacélokat. A korábbi felmérések szerint 2019-ben az ország károsanyag kibocsátásának 16 százalékát az autók és a taxik tették ki.

Boris Johnson miniszterelnök nagy előrelépésként jelentette be a döntést, de az ellenzéke szerint a törvény nem teljesen kidolgozott, mert a töltőpontok eloszlása ettől nem lesz megfelelő a földrajzi megosztottság miatt.

„Londonban és Délkeleten több a nyilvános töltőpont, mint Anglia és Wales többi részén együttvéve. A felvetések ellenére az új törvény nem segít megoldani ezt a problémát” – jegyezte meg a Labour (ellenzéki párt, Egyesült Királyság).

A kormány ugyanakkor azt állítja, hogy az autók töltését olyan egyszerűvé kívánja tenni, mint a a mobiltelefonok töltését.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/11/new-buildings-in-the-uk-will-be-required-to-install-ev-chargers/

You may also read!

síelni elektromos autóval

Közelít a síszezon! De vajon mik a lehetőségeink, ha elektromos autóval utaznánk?

Az elektromos autók előnyeit és hátrányait már széles körben megvitatták. Az már látszik, hogy az EU az éghajlatváltozás és

Read More...
Rally Hungary

Balszerencsés szezon volt az idei Velenczei Ádáméknak

Év elején egy nagy eséssel indítottak, ezt vitték magukkal versenyeken keresztül. A tempón még lehet javítani, de idén a

Read More...

Élesben próbálták ki a Tesla teljes önvezető bétaverziót és nagyon nem volt jó

A hét elején a CNN Business közlekedési hírszekesztője, Michael Ballaban készített egy videót, amelyben kipróbálta, hogy milyen használni a

Read More...