Az okos módosításaival a Peugeot 8%-kal növeli a hatótávot

In elektromos autók

Valamennyi autógyártó egyre inkább már csak az elektromos technológiát fejleszti és akár egyszerű módszerekkel is jelentősen tudják javítani a hatótávolságot. A Peugeot a legújabb, egyszerű és okos módosításaival több kilométert tudott kihozni a normál szériában gyártott elektromos autóiból.

A francia márka a napokban jelentette be, hogy a teljesen elektromos 2022-es e-208 hatótávolsága 22 km, az e-2008 crossover pedig 25 km plusz hatótávval bővül a 2021-es modellekhez képest.

Számításaik szerint ez körülbelül hét százalékos javulást jelent az e-208 esetében, amelynek hatótávolsága jelenleg 362 km és nyolc százalékos az e-2008 esetében, amely 345 km-t tud megtenni egy töltéssel a WLTP szerint.

A hatékonyság érdekében a Peugeot elsőként még korszerűbb, továbbfejlesztett gumiabroncsokat szerel az autókra. Mindkét modellnél a régebbi abroncsokat A+ osztályú gumikra cserélik, amelyek még alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkeznek. Ezeket az új gumikat az e-208 16 colos, az e-2008 17 colos kerekeire szerelik majd.

Az autók szélvédőjének belső részére szerelt páratartalom érzékelővel összekötött új hőszivattyú optimalizálja a klíma- és fűtésrendszer energiahatékonyságát, ezzel is segítve, hogy néhány plusz kilométert préselhessen ki az autó akkujából.

A harmadik módosítás a sebességváltó, az új áttétel optimalizálja a hatótávot autópályás közlekedés közben. A Peugeot állítja, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően már könnyedén meghaladja a megtehető hatótáv a korábbi WLTP méréseit. A francia gyártó szerint további apró módosításokkal akár 40 km-es javulást eredményezhetnek városi forgalomban 0°C hőmérséklet mellett.

Mindkét modell az eCMP platformon alapul, a Peugeot elektromos modelljei egy viszonylag kicsi, 50 kWh-s akkumulátort használnak, egy villanymotorral párosítva, amely 134 LE-t és 260 Nm nyomatékot ad le.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/11/peugeot-adds-8-more-range-to-2022-e-208-and-e-2008-with-clever-modifications/

You may also read!

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

A Kia a mai napon, a 2021-es Seoul Mobility Show-n mutatta be először a vadonatúj Kia Nirót, amellyel a

Read More...
síelni elektromos autóval

Közelít a síszezon! De vajon mik a lehetőségeink, ha elektromos autóval utaznánk?

Az elektromos autók előnyeit és hátrányait már széles körben megvitatták. Az már látszik, hogy az EU az éghajlatváltozás és

Read More...
Rally Hungary

Balszerencsés szezon volt az idei Velenczei Ádáméknak

Év elején egy nagy eséssel indítottak, ezt vitték magukkal versenyeken keresztül. A tempón még lehet javítani, de idén a

Read More...