Kigyulladt egy teherszállító hajó az Atlanti-óceánon, amelyen több ezer új autó semmisült meg

In hír

A Felicity Ace egy óriási teherhajó, amely a Volkswagen-csoport csaknem 4000 járművét szállította. A cég vezetősége megerősítette a hírt, hogy a héten kigyulladt az egyik hajójuk Portugália partjaitól nem messze. A legénységet a portugál haditengerészet kimentette, már biztonságban vannak. A hírek szerint az Egyesült Államok felé tartó hajó fedélzetén lévő valamennyi jármű kiégett.

A Felicity Ace február 10-én hagyta el a németországi Emden-i kikötőt. A tervek szerint február 23-án reggel kötött volna ki Davisville-ben, Rhode Island-en. A hajó Volkswagent, Audit és több luxusautót Porsche-t, Lamborghini-t és Bentley-t szállított,  jelenleg is ellenőrizetlenül sodródik az Atlanti-óceánon.

„Tudomásunkra jutott egy baleset, amelyben a Volkswagen csoport járműveit szállító teherhajó kigyulladt az Atlanti-óceánon” – érkezett a hír a VW-től az Insider amerikai magazinhoz e-mailben. „Nem tudni sérültekről. Együttműködünk a helyi hatóságokkal és a hajózási társasággal, hogy mielőbb kivizsgáljuk a tűzeset okát.”

A hajó február 16-án, szerda reggel vészjelzést adott le, hogy a rakományfedélzeten tűz keletkezett. A Naftika Chronika görög hírportál szerint a Felicity Ace legénységének egy része mentőcsónakba szállt és a Resilient Warrior, görög tanker mentette ki őket. Az iroda tegnapi közleménye szerint a legénység további 11 tagját felvette a portugál haditengerészet helikoptere. A görög a tankerről készített képeken messziről is látható füst száll fel a Felicity Ace-ből.

A tűzoltók tegnap megpróbálták megfékezni a tüzet. Úgy tűnik, hogy az összes Porsche és valamennyi Volkswagen is kiégett. A járművekről biztosat csak a tűz eloltása után közölnek.

Matt Farah, a The Smoking Tire magazin munkatársa egy Porsche Boxster Spyder-t rendelt tavaly augusztusban, amely a Felicity Ace-en volt, úgy tudja, hogy az ő autója is megsemmisült. A Porsche szóvivője azt mondta, hogy tegnap még nem álltak rendelkezésre részletek az autókról, ezért azt tanácsolta az ügyfeleknek, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi kereskedőkkel. Hozzátette, hogy „a gondolatai a 22 fős legénység körül forognak, jelenleg sokkal jobban aggasztja az ő állapotuk”.

A 2005-ben épült Felicity Ace 200 méter hosszú és közel 32 méter széles. 17 738 tonnát képes szállítani és csaknem 4000 jármű szállítására alkalmas, a mostani szállításnál a hajó maximális kapacitását kihasználták.

A Porsche-nak az utóbbi időben nincs szerencséje a szállításokkal. 2019-ben a Grande America elsüllyedt Franciaország partjainál, a fedélzetén több 911 GT2 RS-el, amelyek Brazília felé tartottak. Az eset után a német gyártó újra elkészítette a járműveket, hogy teljesítse az ügyfelek rendeléseit, sajnálatos módon a szállítás ismét meghiúsult. 

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/02/cargo-ship-carrying-porsches-catches-fire-in-atlantic-all-22-crew-rescued/

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights