Elektromos autók – a környezetvédelem bajnokai, sokkal több előnye van

In elektromos autók

Amikor a villanyautózás ökológiai előnyeit dicsérjük, mindig csak a CO2-kibocsátás megszűnését emeljük ki. De van még valami, amire kevesen gondolnak. Az elektromos autók elterjedésének van kevésbé, közvetlen érezhető hatása is.  Nem elhanyagolható szempont, hogy a motor kenéshez szükséges folyadékokra nincs szükség, amelyeket nem kell előállítani és nem kell elhasználni sem.

A CleanTechnica amerikai webmagazin kutatásokat végezett és megállapította, hogy az így keletkező előnyöket sem szabad lebecsülni. Gondoljunk csak bele, hányszor látni, hogy autókból szivárog a benzin vagy olajfoltokat hagy maga után. Ezek súlyosan környezetszennyező folyadékok, amelyek a járdákra vagy a felhajtókra kerülnek, majd a csapadékkal a talajba szívódnak fel, eljutnak a talajvízbe és onnan a vízgyűjtő területekre.

A használt motorolaj például vízzel keverhető, ami felhígul és szörnyű hatással van a környezetre. Egy millió liter motorolaj a talajba jutva ihatatlanná tenné a Föld édesvíz készletét. Fél liter használt motorolaj egy futballpályánál nagyobb területet képes beszennyezni, 5 dl motorolaj pedig majdnem 4 millió liter vizet szennyezhet be.

A sokáig használt motorolajba még kis százalékban ólom, cink és arzén is lerakódik, amelyek a motor kopásából származnak és egy esetleges olajszivárgás esetén növelik a szennyező hatást.

A környezetre gyakorolt ​​hatások annál súlyosabbak, minél több motorolajat használunk fel. A motor működése során a hő- és oxidációs folyamatok hatására az olaj megváltoztatja a kémiai összetételét, egyre ragadósabbá, sűrűbbé válik és növeli a környezetre káros vegyületek jelenlétét.

A másik nagyon lényeges kérdés. Hogyan kezeljük az elhasznált olajat a végén? A fáradt olaj hatékonyabb hasznosítása nemcsak a környezet, hanem a nyersanyag kitermelés szempontjából is óriási előnyökkel járna. Egy liter új motorolaj előállításához 60 liter kőolajra van szükség, ha hatékonyabban újrahasznosítanánk az összegyűjtött olajakat, akkor ehhez csak 1,5 liter kőolajra lenne szükség.

Becslések szerint naponta 1,3 millió hordó kőolajat használnak fel autók kenőolajainak előállítására.

Forrás: https://insideevs.fr/news/568301/pollution-huile-essence-voiture-electriques/

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...