Bemutatkozott az új Fiat E-Ulysse nyolcüléses elektromos mikrobusz

In elektromos autók

A Fiat elektromos autó sorozata folytatódik, az olasz cég bemutatta az új E-Ulysse-t. Az eredetileg tavaly őszre beharangozott e-autó kicsit késett, de most már itt van. Ideális autó lehet akár nagycsaládosoknak vagy egyéb szállítási szolgáltatások lebonyolítására.

Felszereltségében követi a normál Ulysse modelleket, letisztult stílus és 17 colos könnyűfém felni növeli a megjelenést. A vásárlók választhatnak a normál és a hosszított változatok közül, amelyek 4956 mm és 5306 mm hosszúak. A modell nívóját növelik a xenon fényszórók, az elektromos tolóajtók és automata csomagtérajtó.

A belseje letisztult, talán egy kissé már egyszerű, de az E-Ulysse-ben nyolc ember is kényelmesen utazhat vagy az ülések kivétele után akár 4900 liternyi rakományt is szállíthat. A modell háromzónás klímaberendezéssel és 7 colos infotainment rendszerrel van szerelve alapból.

A hétszemélyes Lounge változat „guruló nappalinak” számít, öt hátsó ülése van valamint egy szétnyitható asztal került beépítésre. A vásárlók emellett hatalmas panoráma üvegtetőt és masszázsfunkcióval ellátott fűthető bőr első üléseket is rendelhetnek az autójukba.

Az autóhoz tartozék a légfertőtlenítő, a sínre szerelt hátsó ülések, amelyek könnyen mozgathatók, dönthetők vagy akár egyszerűen kivehetők. Az ügyfelek megkapják a legtöbb vezetéstámogató rendszert, ilyen például az automatikus vészfékező, az ütközés figyelmeztető, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és az oldalsó holttér-figyelmeztetés. A sor még nem ért végett, kapunk tolatókamerát és közlekedési tábla felismerő rendszert is.

Az E-Ulysse alapfelszereltségként egy 50 kWh-s akkumulátorcsomagot kap, amely 230 km hatótávolságot biztosít a WLTP ciklusban. Rendelhető egy nagyobb, 75 kWh-s akkumulátorcsomaggal, így akár 330 km-re növelve a hatótávolságot.

Az akkumulátorok egy villanymotort hajtanak, amely akár 134 LE teljesítményt és 260 Nm forgatónyomatékot biztosít. A teljesítményadatok ismeretében nem meglepő, hogy a furgon nem gyors autó, gyorsulása 100 km/h-ra 13,5 másodperc, a végsebessége pedig csak 130 km/h. Ami viszont jó a kocsiban, hogy az E-Ulysse 100 kW-os gyorstöltési képességgel rendelkezik, így lehetővé válik, hogy a kisebb akkumulátort akár 30 perc alatt 80%-ra feltöltse.

A Fiat E-Ulysse a franciaországi Hordainban készül majd, több más furgon mellett, a Citroën Jumpy, a Peugeot Expert és az Opel Vivaro is itt gördül le a gyártósorról. A rendeléseket márciusban kezdik felvenni és az első szállítások már májusban kezdődnek.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/03/2022-fiat-e-ulysse-debuts-as-an-eight-seat-electric-van-up-with-to-205-miles-of-range/

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights