Bemutatkozott az új Fiat E-Ulysse nyolcüléses elektromos mikrobusz

In elektromos autók

A Fiat elektromos autó sorozata folytatódik, az olasz cég bemutatta az új E-Ulysse-t. Az eredetileg tavaly őszre beharangozott e-autó kicsit késett, de most már itt van. Ideális autó lehet akár nagycsaládosoknak vagy egyéb szállítási szolgáltatások lebonyolítására.

Felszereltségében követi a normál Ulysse modelleket, letisztult stílus és 17 colos könnyűfém felni növeli a megjelenést. A vásárlók választhatnak a normál és a hosszított változatok közül, amelyek 4956 mm és 5306 mm hosszúak. A modell nívóját növelik a xenon fényszórók, az elektromos tolóajtók és automata csomagtérajtó.

A belseje letisztult, talán egy kissé már egyszerű, de az E-Ulysse-ben nyolc ember is kényelmesen utazhat vagy az ülések kivétele után akár 4900 liternyi rakományt is szállíthat. A modell háromzónás klímaberendezéssel és 7 colos infotainment rendszerrel van szerelve alapból.

A hétszemélyes Lounge változat „guruló nappalinak” számít, öt hátsó ülése van valamint egy szétnyitható asztal került beépítésre. A vásárlók emellett hatalmas panoráma üvegtetőt és masszázsfunkcióval ellátott fűthető bőr első üléseket is rendelhetnek az autójukba.

Az autóhoz tartozék a légfertőtlenítő, a sínre szerelt hátsó ülések, amelyek könnyen mozgathatók, dönthetők vagy akár egyszerűen kivehetők. Az ügyfelek megkapják a legtöbb vezetéstámogató rendszert, ilyen például az automatikus vészfékező, az ütközés figyelmeztető, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és az oldalsó holttér-figyelmeztetés. A sor még nem ért végett, kapunk tolatókamerát és közlekedési tábla felismerő rendszert is.

Az E-Ulysse alapfelszereltségként egy 50 kWh-s akkumulátorcsomagot kap, amely 230 km hatótávolságot biztosít a WLTP ciklusban. Rendelhető egy nagyobb, 75 kWh-s akkumulátorcsomaggal, így akár 330 km-re növelve a hatótávolságot.

Az akkumulátorok egy villanymotort hajtanak, amely akár 134 LE teljesítményt és 260 Nm forgatónyomatékot biztosít. A teljesítményadatok ismeretében nem meglepő, hogy a furgon nem gyors autó, gyorsulása 100 km/h-ra 13,5 másodperc, a végsebessége pedig csak 130 km/h. Ami viszont jó a kocsiban, hogy az E-Ulysse 100 kW-os gyorstöltési képességgel rendelkezik, így lehetővé válik, hogy a kisebb akkumulátort akár 30 perc alatt 80%-ra feltöltse.

A Fiat E-Ulysse a franciaországi Hordainban készül majd, több más furgon mellett, a Citroën Jumpy, a Peugeot Expert és az Opel Vivaro is itt gördül le a gyártósorról. A rendeléseket márciusban kezdik felvenni és az első szállítások már májusban kezdődnek.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/03/2022-fiat-e-ulysse-debuts-as-an-eight-seat-electric-van-up-with-to-205-miles-of-range/

You may also read!

rally 2022 felfedezettje

Egy álmot élek meg!

Tegnap volt az Érd Arénában a Magyar Rally Országos Bajnokság 2022 Díjkiosztó Ünnepsége, ahol kategóriádban 3. helyen zártad a

Read More...
olcsóbb üzemanyag

Szerdától ismét csökkennek az üzemanyagárak

A novemberi hónap utolsó napján is csökkennek a hazai üzemanyagárak. A beszerzési árat tekintve a benzin bruttó 11 forinttal

Read More...
BMW 3.0 CSL

Az 50 éves BMW M Gmbh a BMW 3.0 CSL-lel ünnepel

A limitált verzióból 50 darab készül három hónap alatt gondos odafigyeléssel, sok kézi munkával. Az utastér szénszál-erősítésű műanyagból készül

Read More...