Bemutatkozott az Audi A6 e-tron Avant Concept, a gyártás 2024-ben kezdődik

Az óriás PPE kombi 100 kWh-s akkumulátorral készül, amely akár 700 kilométeres hatótávot biztosít.

2021 áprilisában az Audi már bemutatta az A6 e-tron Sportback változatot és most a modell kombi változat ideje is elérkezett. A Sportbackhez hasonlóan az Avant már gyártásközelinek, szinte véglegesnek mondható. Az elektromos luxusautó alapja itt is a Premium Platform Electric, azaz PPE.

Ugyanúgy mint a Sportback, a kombi is 4,96 méter hosszú; megegyezik a még forgalomban lévő A6-os méreteivel. Az Audi a felső középosztályba sorolja az autót, amit a VW-csoport C szegmensnek nevez.

Akárcsak a Sportback esetében, az akkumulátor körülbelül 100 kWh energiát tárol. Ez a számítások szerint 700 kilométerre elegendő. A koncepcióautó 350 kW teljesítményű villanymotorral és összkerékhajtással rendelkezik, ezzel a tekintélyes erővel kevesebb, mint négy másodperc alatt kell elérnie a 100 km/órás sebességet.

Az e-tron GT töltési technológiáját kapja az új modell, kevesebb, mint 25 perc alatt 5%-ról 80 százalékra képes tölteni az akkumulátort. Időben kifejezve az e-tron GT-nél  22,5 perc, igaz hogy az akkumulátor nettó kapacitása valamivel kevesebb, mindössze 84 kWh. Az A6 e-tron töltési rendszere fejlettebb, már tíz perc is elegendő, hogy újból 300 kilométert tehessen meg.

Az Audi A6 e-tron Avant Concept nagyon látványos, a zárt hűtőrács két oldalán hatalmas légbeömlők kaptak helyet, amelyeket L alakú elemekkel hangsúlyoznak. Az autó oldalról is meggyőző, a 22 colos kerekek és a fekete oldallécek ragadják meg a tekintetet. A kombi formája lapos; a tetővonal nagyon enyhén hátrafelé lejt, amit fémcsíkok hangsúlyoznak a tető szélein. Hátul az egész egy tetőspoilerré egyesül, ami a látvány mellett a levegő is áramlását is segíti. Egyetlen kevésbé szép elem az autón a már-már szörnyű hatást keltő hátsó diffúzor, ami szintén ezüst színű. Elöl nagyon keskeny gyönyörű fényszórók vannak, hátul pedig egy folyamatos lámpacsík. A világító Audi embléma konfigurálható, kikapcsolva nem kelt bazári kinézetet. Az Audi még nem mutatta meg a belteret.

Az Audi e-tron Avant Concept műszaki adatai:

  • Hajtás: összkerékhajtás; 350 kW, 800 Nm
  • Akkumulátor/hatótáv: 100 kWh/700 km WLTP
  • Töltés: 22 kW AC, 270 kW DC
  • DC töltési idő: 25 perc 5-80%
  • Újratöltés: 300 km 10 perc alatt
  • Méretek: 4,96 méter hosszú; 1,96 méter széles; 1,44 méter magas

Forrás: https://insideevs.de/news/573066/audi-a6etron-concept-designstudie-ppe/

Verified by MonsterInsights