Aki most a megrendelt luxusautóját várja, hamarabb megkaphatja az Oroszországgal szembeni szankciók miatt

In hír
A szél, ami leviszi a tetőt - Lamborghini Huracán EVO 2020

Az Európai Unió újabb szankciókat jelentett be, leállítják az 50000 eurónál nagyobb értékű járművek Oroszországba irányuló exportját. A szankciók több intézkedéssel együtt lépnek érvénybe, amelyek közvetlenül a magas rangú és gazdag orosz tisztviselők és oligarchák ellen irányulnak. Az intézkedések hatására felgyorsulhatnak a kiszállítások más vásárlók részére, akik a világ legkülönlegesebb autóira várnak.

Online autó a la Bugatti

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének pénteki kijelentése: „Azok, akik fenntartják Putyin hadigépezetét, többé nem élvezhetik pazar életmódjukat, miközben bombák hullanak ártatlan emberekre Ukrajnában.”

A tilalom közvetlenül érinti az olyan márkákat, mint a Lamborghini, a Ferrari és a Pagani. A rubel hihetetlenül alacsony értéke ellenére Oroszországban sok gazdag ember rendelkezik divatos olasz szuperautóval. A múlt héten a Lamborghini és a Ferrari felfüggesztette az Oroszországgal kötött üzleteket és inkább adományokat gyűjtött a humanitárius erőfeszítések megsegítésére.

Ifjú veteránok

A szankciók szerint az autógyártóknak nincs választási lehetőségük, egyikük sem szállíthat járműveket Oroszországba. Fontos megjegyezni, hogy az intézkedések sokkal több gyártót érintenek, mint a legdrágább négykerekű „luxusjátékokat” készítő cégek. A Mercedes, az Alfa Romeo, a BMW és még rengeteg vállalat elveszíti az orosz vásárlóktól származó bevételét. Viszont némelyik márka így megoldhatja a hosszú lemaradásait. A Lamborghini és a Ferrari, valamint más exkluzív márka jelentősen csökkenteni tudja a várólistát.

“Az összes prémium márkának elhúzódó rendelésállománya van. Várható, hogy az Oroszországba irányuló export kiesése más piacokat nyit meg” – mondta Michael Dean, a Bloomberg Intelligence elemzője.

Ferrari SP38

 

Talán ez most nem is rossz hír azoknak (bár inkább ne lenne szükség ezekre), akik szuperautóra vagy más Európában gyártott luxusautóra várnak. Lehetséges, hogy sokkal korábban megérkezhet az autó, mint azt eredetileg ígérték. Nem csak az autók részei a tilalomnak, hanem hajók, repülők, motorok és egyéb luxus járművek, amelyek több mint 50000 euróba kerülnek, szintén beletartoznak a szankciókba.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/03/if-youve-been-waiting-on-a-supercar-you-might-get-it-sooner-thanks-to-more-sanctions-on-russia/

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights