A 170 kilométert futott Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione csillagászati összegért fog elkelni

A nagy teljesítményű ferdehátú modellek nagyon népszerűek voltak a 90-es években, talán a legikonikusabb modell a Lancia Delta Integrale. Most egy rendkívüli állapotban megőrzött modell került árverésre. Miután megnyitották az aukciót, elszabadult az licitálás. Jelenleg egy új szuperautó áránál tart az ajánlat.

Az eladásra kínált autó az 1992-es modellévben készült 400 darab Martini 5 Evoluzione modell közül a 69-es sorszámot viseli. Az aukciósház leírja, hogy egy olasz autókereskedés alagsorában pihent hosszú ideig, mielőtt a jelenlegi tulajdonosa 2018-ban megvásárolta és átszállította az USA-ba. Az autó egyik legnagyobb különlegessége, hogy mindössze 169 km van a kilométer számlálón, ezzel szinte biztos, hogy ez a legalacsonyabb futásteljesítményű Delta Integrale a világon.

A Bring a Trailer felsorolása szerint az autó Bianco névre keresztelt fehér színben gördült ki a gyárból és mindkét oldalára Martini Racing versenycsíkok kerültek. Az autón eredeti 15 colos, fehér Speedline könnyűfém kerekek vannak, 205/50-es Michelin MXX abroncsokkal.

Elöl fekete Recaro sportülések találhatók piros varrással, hátul pedig egy egyszerű ülés sor van. Meghagyták a gyárban beépített, eredeti Clarion AM/FM kazettás rádiót. A Lancia-ra jellemző sárga betűs mérőórák gyönyörűek, amelyek igazán felkeltik a figyelmet.

A versenyre fejlesztett kocsit egy 2,0 literes turbófeltöltős négyhengeres motor hajtja. A minimális karbantartás szerint a vezérműszíját, az olajat és a hűtőfolyadékot kicserélték 2020-ban. A motorhoz egy ötfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik, amely mind a négy kereket hajtja. Az autó megkapta a Lancia Classiche Eredet Tanúsítványt.

A Lancia Delta Integrale modellek árai az elmúlt években elszabadultak, az állítást mi sem igazolja jobban, hogy ez a modell valóban rendkívüli összegért talál új tulajdonost. Még hat napig lehet ajánlatot tenni az autóra, a licit meghaladta a 210 000 dollárt. Hogy milyen befektetés egy ilyen autó? Valószínűleg most nincs jobb a piacon, március elején egy 1995-ös Delta HF Integrale Evo II, 87 100 dollárnak megfelelő összegért cserélt gazdát.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/03/104-mile-lancia-delta-integrale-martini-5-evoluzione-set-to-sell-for-over-200000/

Verified by MonsterInsights