Kinek való a prémium nyári gumi?

In hír, Szponzorált cikk
prémium nyári gumi

Prémium, középkategóriás, vagy olcsó nyári gumi? Sokakban felmerül a kérdés vásárlás előtt, hogy vajon megéri-e megvenni a drágább, sokszor többszörösébe is kerülő prémium abroncsot, hisz a budget kategóriás abroncsok is lehetnek megbízhatók. A választ  mindenkinek magának kell eldöntenie, egy biztos, hogy a prémium abroncsok hosszabb élettartama, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása is fontos tényező kell, hogy legyen a vásárlás előtt, hisz ha ezeket mind beleszámoljuk, lehetséges, hogy anyagilag is jobban megéri beruházni egy prémium abroncsba.

A biztonságról már nem is beszélve. Az Autotire annak járt utána, hogy kinek való a prémium nyári gumi, hogy miben tudnak többet ezek az abroncsok.

Hatalmas a választék

Amikor valaki nyári gumit keres, széles választékkal találkozik a boltok polcain, a webáruháza kínálatában. Vannak ismert, prémium márkák, és olyanok is, melyekről talán még nem is hallottunk. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy az ár miatt ne kössünk kompromisszumot. Hosszú távon a drágább abroncsok valójában sokszor olcsóbbak, nem beszélve arról, hogy magasabb teljesítményt is nyújtanak és biztonságosabbak is. A prémium gumikkal a kezelhetőséget, a teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyság előnyeit egyaránt élvezhetjük.

Fókuszban a nyári gumik – a különbség mérhető

A prémium nyári gumikat alapos teszteknek vetik alá, minőségibb anyagokból készítik és akinek fontos a hosszú élettartam, érdemes ebben a kategóriában keresgélnie. Hogy kiknek ajánlott a prémium abroncs? Azoknak, akik szeretnék kihasználni autójuk teljesítményét, akik sokat autóznak, változatos körülmények között, vezetnek nagy forróságban és enyhe időben is. Az autó teljesítménye nagymértékben meghatározza azt, hogy milyen abroncs ideális a számára. Ez nem csak a méretet jelenti, hanem például azt is, hogy ha valaki egy régebbi, öreg, kis teljesítményű autót vezet, annak nincs szüksége egy ultra-nagy teljesítményű nyári gumira.

Érvek a prémium nyári gumi mellett

A prémium abroncsok mellett szól, hogy ezek üzemanyag-takarékosak, általában sokkal jobb üzemanyag-hatékonysági értékkel rendelkeznek, mind a gazdaságos abroncsok. Ezeket úgy tervezték meg, hogy csökkenjen az abroncs és az út közötti ellenállás. Ez pedig minél kisebb, a motor annál kevesebb energiát ad le, így csökken a fogyasztás, csökken a károsanyag-kibocsátás, a környezet terhelése.

Másrészt a prémium abroncsok hosszabb élettartamúak, hisz magasabb minőségű anyagból készülnek, tovább tartanak. Érv a prémium abroncsok mellett, hogy rövidebb a fékútjuk nedves és száraz úton egyaránt. Jobban, precízebben kormányozhatók nagyobb sebességnél is, hirtelen manővereknél is. Jobban tapadnak a nedves és száraz úton és rövidebb fékútjuk mindenképp előny, hisz olykor a baleset akár centimétereken is múlhat. Többféle szervezet, szaklap teszteli a nyári abroncsokat, ezeken a teszteken ezt is mérik, érdemes megnézni, hogy kik szerepelnek az élmezőnyben. A nyári gumik beszerzése sokszor nem egyszerű feladat, érdemes felmérni a lehetőségeket és az igényeket is, ha csak tehetjük, inkább szánjunk rá egy picit magasabb összeget, a biztonság érdekében.

(X) Szponzorált cikk

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...