Az új BMW 7-es sorozat

In bemutató, elektromos autók

Az új BMW 7-es úttörőként mutatja meg az abszolút vezetési élmény, a hosszútávon is felülmúlhatatlan menetkomfort és a csúcstechnológiás innovációk kiteljesedése felé vezető, új irányt. A luxus színvonalú személyes mobilitás effajta újraértelmezésének középpontjában a BMW i7 áll. A tisztán elektromos meghajtású zászlóshajó tökéletesen illeszkedik a BMW új 7-es sorozatába és hirdeti a fenntarthatóságot éltető prémium szemléletet.

Az új BMW frontrészének kialakítását olyan hamisítatlan stílusjegyek uralják, amelyek éltetik az új luxuslimuzin és a többi BMW modell közötti, vitathatatlan rokonságot.

Az új BMW 7-es sorozat világszerte kizárólag hosszított tengelytávolságú karosszéria-kialakítással válik elérhetővé, amellyel maximalizálja a hátsó üléssor helykínálatát. Itt merőben új és rendkívül magas minőségű anyaghasználat, innovatív szórakoztató rendszer és a továbbfejlesztett Executive Lounge opció gondoskodik a felülmúlhatatlan kényelem és az exkluzív hangulat kettőséről. 

Az új 7-es sorozat már alapfelszereltségként mátrix funkciójú távolsági fénnyel és BMW Selective Beam elvakítás-mentes távolságifény-asszisztenssel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórókkal érkezik meg az utakra. A mérnökök a modell világításfunkcióit két külön területre osztották. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW „Iconic Glow” kristályfényszórók korábban nem látott fényhatásokat idéznek elő, a nappali menetfények és a helyzetjelzők szerepét ugyanis itt az „L” alakban elrendezett és LED-ekkel egyenként megvilágított Swarovski kristályok töltik be.

Egységes felületkialakításával, diszkréten és harmonikusan megnövelt külső méreteivel, valamint hangsúlyos frontrészével az új BMW 7-es sorozat oldalnézetből is lélegzetelállítóan elegáns.

Az új utasterében a legprogresszívabb luxus fogadja az utasokat. A vezető egy sportos limuzin, a hátsó üléssorban utazók az autóban átélhető luxus és kényelem új dimenzióját ismerhetik meg.

A digitalizáció iránti osztatlan elköteleződés, amelyet a BMW Ívelt Kijelző testesít meg. A teljes mértékben digitális technológia egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. A kormányt és az automataváltó előválasztó karját újragondolták a tervezők.

A tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen és a beépített Amazon Fire TV egyedülálló szórakozási lehetőségeket kínál a hátsó üléssorban utazóknak. A 8K felbontású és 31,3” átmérőjű érintőképernyő, a Bowers & Wilkins surround audiorendszer (az opcionális extrafelszereltség részeként akár ülésekbe épített kiegészítő funkciókkal), valamint a hátsó ajtókba épített, 5,5” képernyő-átmérőjű BMW Touch Command táblagépek az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolják.

Az Executive Lounge opció a hátsó üléssorban garantál felülmúlhatatlan menetkomfortot és páratlan kényelmet. Az opció része az első utas ülése mögött kialakítható fekvőfunkció, amely hézagmentes lábtámasszal fokozza a pihentető utazás kényelmét.

Európában az új BMW 7-es sorozatot eleinte kizárólag a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 xDrive60 modell képviseli. A modell meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel. a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint 590 – 625 kilométer megtételére képes, tisztán elektromos meghajtással.

Az új sorozat hajtáslánc-portfóliója 2023 elején várhatóan számos piacon plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellekkel bővül. Ahogyan a BMW i7 lemezei alatt, úgy ezekben a modellekben is a BMW eDrive hajtáslánc-technológia legkorszerűbb, ötödik generációja dolgozik.

Az új luxuslimuzin innovatív technológiai eszköztára nem csak a jelenleg használt rendszerek kimagasló funkcionalitásának alapját adja, de már megteremti a középtávon érkező, 3-as szintű önvezető technológia műszaki előfeltételeit is. A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) és a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) összedolgozása az automatizált járművezetés intenzív élményével kecsegtet, miközben az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), az útvonal-figyelő funkció, a forgalmi lámpákat felismerő rendszer és az Aktív Navigáció gondoskodik arról, hogy az autó sebessége és a kormánymozdulatok minden vezetési szituációhoz extrém pontosan alkalmazkodjanak.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights