Kalandból bőségesen kijutott

In sport
Gyenes András

Nem sikerült a célba érés a Gyenes András – Horváth Levente duónak az Országos Historic Rally Bajnokság második Boldogkői fordulóján.

Jól indult a páros versenye, igaz voltak kisebb akcióik, de ott voltak a D2-es kategória harmadik helyén. A szervizes srácok nem unatkoztak az első kör végén, de a páros simán tudta folytatni a versenyzést.

Gyenes András

„Az első szakaszon egy útjelző táblát kiütöttünk a kocsi bal elejével, amitől az autó karosszériája picit megnyomódott, majd a második gyorsasági cél kanyarjában a fotocella előtt nem tudtunk megállni és leestünk egy tíz méteres árkon át a foci pályára. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ott lévő szalagkorlátot már többen megigazították előttünk, így az autónak nem lett nagy baja. Köszönjük az ott lévő nézőknek a segítséget, nélkülük nehezen tudtuk volna folytatni” – értékelte az első kör történéseit Gyenes András.

Gyenes András

A csapat jó munkát végzett, olyan kocsival álltak oda a második kör első szakaszához, mintha akkor kezdődött volna a verseny.

„A négyes és ötös szakaszt simán letudtuk, majd a hatos Viszló – Bódvalenkén a tempós rész végén van egy J2 – B2, amit le kell vágni. Az előző körben harmadikban simán elfért, ezért megpróbáltam áttolni negyedikben, de sajnos sok lett a balos és megforogtunk. Jó Ladáshoz híven raktam egy egyest és alárúgtam a kuplungnak, hogy a kocsi megforduljon egyhelyben, ami gyönyörűen sikerült, de sajnos eltörött a féltengely és ezzel sajnos véget is ért a verseny számunkra. Nem szerettünk volna ott maradni a verseny végéig, ezért újra a nézők segítségét kértük, hogy a 400 méterre lévő elágazásig toljanak le minket. Ott egy nagyon kedves traktoros ajánlotta fel a segítségét és hét kilométert húzott minket egy szántóföldön, ami borzasztó élmény volt belülről és autó is kapott bőségesen” – tette hozzá András.

Ha azt gondolnánk ez már gombócból is sok, akkor még nem végeztünk, hiszen jutott még más akció is páros számára.

Gyenes András

„A második kör első szakaszán a rajtban bemondták a rádióba, hogy valahol egy döglött szarvas fekszik az úton. Megérkeztünk a helyhez, ahol lefelé kell menni végsebességen és ott volt a szarvas az úton és alig lehetett kikerülni. Ez nagyon életveszélyes volt, nem értem miért nem vitték el onnan. Sok kalandunk volt a hétvégén, de amikor mentünk úgy éreztem, hogy jók vagyunk és nagyon élveztük minden pillanatát. Most egy hosszabb szünet jön, mert a következő Historic futam a Mecsek Rally lesz. Ebben a két hónapban lesz időnk, hogy az autót teljes méretben rendbe rakjuk” – zárta a beszélgetést Gyenes András.

Gyenes András

A csapat együttműködő partnerei: Robitlág Bt. – Szállítmányozás hatékonyan, Orinionway Kft., Raiker Kft., Huniper Permetező Kft., Egrokorr Zrt., C+D Mérnöki Kft., Dokutech Center Kft., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., Ecoffice Technology Kft., Pálinka ABC., Best-Vill 2000. Kft., Seqomics Kft., ATG&CO Kft., Dél-Projekt Kft., Labnet Hungary Kft., Koós-Wéber Kft., B.B. TEAM, S.R.O., Tower-Tech Kft.

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights