Az új Kia Niro EV akár 460 km-s hatótávot tud WLTP szerint

In elektromos autók
Kia Niro EV

Az új elektromos Kia Niro EV akár 460 km-es hatótávra is képes, a hibrid változat pedig 65 km-t tud megtenni tisztán elektromos módban.

Az inspirált belső tér jellemzően a kényelmen és a minőségi kialakításon kívül a megreősített hangszigetelés, és mivel az új Niró 65 mm-el hosszabb elődjénél és a tengelytáv is 20 mm-t nőtt, ez a helykínálatban is érződik. A fenntartható gyártásból fakadó anyaghasználat pedig hozzájárul a környezeti hatások csökkentéséhez.

Kia Niro EV

A fejlesztők célja volt az elődhöz képest kisebb fogyasztás és az emisszió mentesen megtehető hatótáv növelése.

A hibrid és plug-in hibrid Niroban 1,6-os GDI motor dolgozik, ahol többek között a nagyobb befecskendezési nyomás, a sűrítési arány megváltoztatása vagy a váltó áttételek módosításával értek el gazdaságosabb, hatékonyabb működést. Ehhez jönnek még az alacsonyabb gördülési ellenállású csapágyak és átdolgozott kipufogók.

És az új 6 fokozatú autómataváltóban lespórolták a rükvercet is, a villanymotor forgásirányának megfordításával tolatnak a hibrid Nirók.

Kia Niro EV

A plug-in hibrid akksiját 8,9-ről 11,1 kWh-ra növelték, így a WLTP szerinti elektromos hatótáv 65 km-re nőtt. Ebben a változatban debütál a márka pozitív hőmérsékleti együtthatójú (PTC) fűtőrendszere, melynek használatával hideg időben jelentősen nő a hatótáv és n fűtéshez nem kell beindítani a benzinmotort. A rendszer önszabályozó kerámia fűtőelemei javítják a fűtés hatásfokát elektromos üzemmódban.

Az elektromos változat WLTP szerint 460 km-t tud, a teljesítménye pedig 150 kW és 255 Nm a maximális nyomaték. Az akksi gyorstöltéssel 10%-ról 80%-ra akár 43 perc alatt feltölthető.

Kia Niro EV

Az új Niro a Kia K padlólemezére épült, amely alkalmas három féle villany hajtás befogadására és kedvezően hat az utastér és csomagtartó méretére is. Az első utasok 1,028 mm-es fejteret és 1,053 mm hosszú lábteret élvezhetnek, míg a hátul ülők fejtere a hibrid és a plug-in hybrid modellekben 1,005 mm-es, a Niro EV-ben pedig 967 mm. A hibrid és a plug-in hybrid 1,011 mm hosszú, valamint az EV 938 mm-es hátsó lábterével a hátsó utasok helye különösen kényelmes. A hibrid modellváltozatok csomagterének maximális mérete – a hátsó ülések ledöntése után – 1,445, a plug-in hybrideké 1342, az EV-ké pedig 1,392 liter. A Niro EV orrában további 20 liternyi rakodóhelyet alakítottak ki.

Kia Niro EV

Elől McPherson, hátul négy lengőkaros a futómű, a kormány áttétele közvetlenebb az elődénél. Fontos még, hogy a karosszériaszerkezetben az elődhöz képest 22%-kal nőtt a nagy szakítószilárdságú, melegen formázott acélelemek aránya.

Magyarországon az új Niro a nyár első felében lesz rendelhető.

You may also read!

Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...
üzemanyagár csökkenés

Péntektől újra üzemanyagár csökkenés következik

A mai árcsökkenést december hónapban is üzemanyagár csökkenés követi, a benzin beszerzési ára bruttó 10 forinttal lesz kevesebb péntektől,

Read More...