Új videó! Brutális balesetet okozott egy Tesla Model 3 az USA-ban

In elektromos autók

Új videó jelent meg az interneten, ahogy egy Tesla Model 3 szó szerint berepül az Ohio állam Columbus városában található kongresszusi központba. A térfigyelő kamerák felvételein az látható, hogy az autó valóban repült, mielőtt nagy sebességgel az épületbe csapódott. Csodával határos módon nem történt komolyabb személyi sérülés, az anyagi kár viszont jelentős.

A videón három különböző szögből láthatjuk a múlt hét, szerdán történt balesetet. Az NBC4 Columbus hírportál jelentése szerint a Tesla a sugárúton haladt, amikor egy kereszteződéshez érkezett és a sofőr fékezés nélkül áthajtott a jelzőlámpa tilos jelzésén.

A vallomás szerint az autó vezetője meggondolta magát és úgy döntött, hogy a következő nagyobb főúton folytatja az útját, majd körülbelül 113 km/h sebességre gyorsított, hogy elérje a kereszteződés szabad jelzését. Az autós azonban már piros jelzéshez érkezett és eddig tisztázatlan okok miatt elvesztette uralmát a jármű felett és fékezés nélkül a kereszteződésen áthajtva a szemben lévő épületbe csapódott.

A szemtanúk elmondása szerint a Tesla sofőrje gyorsított, hogy a sárga jelzést még elérje és úgy látták, hogy nem is fékezett a kereszteződés előtt, így lassítás nélkül vágódott a házba – írja a 10WBN híradója.

Az első becslések szerint 250 000 – 350 000 dollár közötti kárt okozott az épületben, de a baleset sokkal rosszabbul is alakulhatott volna. A Columbus Dispatch ipari kameráin látszik, hogy elég nagy az autós forgalom és az út mellet gyalogos járda is van, ahol éppen nem sétált senki. A baleset idején a kongresszusi központban több esemény is zajlott, többek között egy junior röplabda bajnokság, nagyon sok résztvevővel és nézővel.

A Tesla vezetője szerencsés módon kisebb sérüléseket szenvedett, ezért a Grant Medical Center kórházba szállították kivizsgálásra. A rendőrség szerint stabil az állapota és az orvosok már haza is engedték. A férfit gyorshajtással, tilos jelzésen való áthajtással és baleset okozással vádolják. Az autót szakértők vizsgálják, mert a sofőr a fék meghibásodására hivatkozik. A rendőrségi jelentésekből egyelőre nem derült ki, hogy az Autopilot be volt e kapcsolva a baleset idején.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/05/video-emerges-of-moment-tesla-model-3-launched-into-columbus-convention-center-at-70-mph/

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights