Jávorszarvas teszten a Dacia Jogger, nem került a legjobbak közé

In Téma

A Dacia Joggert 2021 őszén mutatták be. Ez az új modell nem crossover, de nem is kombi, valahol a kettő ötvözete. Szinte biztos, hogy ez a családi autó nem tetszik mindenkinek, pedig barátságos a megjelenése és a belső kialakítása verhetettlen, XXL-es csomagtartója van és akár 7 személy is utazhat a kocsiban.

A spanyol Km77 csapata rendszeresen tesztel új modelleket és a próbatételről készült videókat megosztja saját YouTube csatornáján. A legújabb videó főszereplője a Dacia Jogger. A kitérő gyakorlat célja megállapítani, hogy az autó milyen gyorsan tud kikerülni egy akadályt majd visszatérni az eredeti sávba anélkül, hogy a kúpot ütne ki.

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Dacia Jogger a felépítése miatt nem remekel túl jól egy-egy hirtelen kormánymozdulatnál, főleg ha tempó is van hozzá. A tesztpilóta mindent megtett, de 70 km/órára kellett csökkenteni a behajtási sebességet, hogy kúp kiütés nélkül hajtsa végre a kitérő manővert. Ha a Dacia-t a motor teljesítmény alapján hasonlítjuk más korábban tesztelt modellekhez, akkor egyenesen rossznak mondható. Hiába új modell mégis úgy viselkedik, mint egy 20 éves Citroën Xantia.

A tesztpilóta megjegyezte, hogy a Dacia Jogger már 70 km/órás sebességnél is alulkormányzott. Nem tudja felvenni a versenyt még a Ford Focus-al sem és természetesen esélye sincs egy Tesla Model 3-mal szemben, amely a maga 83 km/órás belépési sebességével a gyakorlat bajnoka.

Nyilván a Dacia Joggert nem arra tervezték, hogy nagy sebességgel tudjon kanyarodni és a tulajdonosok sem kanyarvadászatra vásárolják. A felhasználhatósága miatt, ez egy olyan kocsi, amely kétségtelenül megfelel a vevők igényeinek. Olcsó autónak számít, ha valaki tud ennyiért jobbat, szóljon!

Forrás: https://fr.motor1.com/news/585666/dacia-jogger-test-elan-video/

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights