Mazda MX-5 Guiness rekord

In hír
Mazda MX-5

707 autó részvételével az MX-5 Rally 2022.09.18-án Guinnes Rekordot döntött a Modenai versenypályán. Ez volt az eddigi legnagyobb Mazdás felvonulás. Az új rekordnak egy 2013-as holland rekordot sikerült nyugdíjazni, ahol 683 autó vett részt, és ami közel egy évtizedig állta a sarat.

A felvonulás összehozta mind a négy generáció Mazda MX-5-öseit. A kis roadsterek a Guinnes Rekord felügyelői és a közönség figyelő tekintetének kereszttüzében róhatták a köröket a neves aszfaltcsíkon. Egész Olaszországból és Európából voltak jelen MX-5 rajongók. Az egyedi rally esélyt adott a Mazda Italy csapatának, hogy újraírja egy fontos részét a világ legkelendőbb roadsterének történelmében.

Mazda MX-5

Emellett volt még sok érdekes program, többek között a „Vezetés szerelmesei sohasem halnak meg” című prezentáció a japán mérnök Nobuhiro Yamamoto, a második és harmadik generációs MX-5 program menedzsere Elisa Artioli, az autórajongó és Romano Artioli unokája, a Lotus egykori mecénása, és Andrea Levy a MI.Mo Milano Monza Motor Show elnöke tolmácsolásában.

Vannak autók, aminek a története évtizedeken átível, generációról generációra örökítve a megszerzett tapasztalatot és presztízst. Az MX-5 ilyen – egy időtlen ikon – és a tökéletes kifejezője a ’Jinba Ittai’ vezetési élménynek, nem meglepő hát, hogy a valaha gyártott legkelendőbb roadster lett.

Mazda MX-5

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...