Hertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

In sport
endurocross

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros magyar bajnok motoros Pécsett már a negyedik futamát zárta a dobogón – ezúttal is a második helyen végzett Bérhez és Szolnokhoz hasonlóan –, azaz a hátralévő viadalon akár a bajnoki címet is megnyerheti.

 

endurocross

Ezúttal Pécsett folytatta idei menetelését az endurocross korábbi háromszoros összetett győztese, Hertlik Donoven. 2022-ben a szakág királykategóriájában versenyző motoros úgy tűnik – csapattársához, a rallye-ban versenyző Vincze Ferenchez hasonlóan –  szinte kibérelte magának a második fokát a dobogónak, ugyanis az idei szezonban már negyedik alkalommal állhatott dobogóra, amiből háromszor is második lett kategóriájában. A Korda Racing versenyzője október 15-16-án áll rajthoz Nagytarcsán, ahol enduróban áll majd rajthoz.

endurocross

„Nagyon készültem erre a versenyre, hiszen ha itt jó eredményt érek el, akkor az utolsó fordulóban esélyem lesz hazai pályán harcolnom a bajnoki címért. Éreztem végig, hogy fokozatosan sikerült gyorsulnom, azaz jó úton haladok az idény utolsó részére. A pécsi pálya tetszett, gyors volt bár sok technikás rész nem volt benne, amit hiányoltam. A rajtom közepes sikerült, de a pálya első negyedében már sikerült megszereznem a kategória második helyét, amit biztos motorozással meg is tartottam, míg abszolútban a negyedik helyen végeztem. Sikerült komolyabb bukás és hiba nélkül tempót motoroznom, ami valljuk be, idén nem sokszor sikerült. Innentől kezdve előre nézek, és remélem, az év utolsó harmadában végre egy futamgyőzelem is összejön, ami akár bajnoki címet is érhet” – fogalmazott Donoven.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa szinte el sem akarta hinni, hogy Donovennel nem volt semmiféle probléma, ami azonnal meglátszódott a teljesítményén is.

endurocross

„Hát, úgy tűnik, a mezőnnyel együtt a gondokat is képes volt Donoven maga mögött hagyni. Ideje volt már, hogy egy ilyen versenye is legyen. Most mondhatnám, hogy unom már ezeket a második helyeket, ám nem teszem, mert tudom, mennyi munka van egy ilyen eredmény mögött. Egy a lényeg, megvan minden esélyünk arra, hogy Donoven megszerezze negyedik bajnoki címét, és ennek elérésében minden segítséget megadunk neki” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

 

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Concordia-Therm Kft.

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights