Bugatti W16 Mistral Roadster 420 km/h végsebességgel iratkozik be az autózás történelmébe

In hír

A Bugatti idén augusztusban mutatta be a W16 Mistralt. Akkor azt állították, hogy ez az autó lesz a világ leggyorsabb kabriója. A leleplezés után még nem akarták vagy nem tudták elárulni, hogy pontosan milyen gyorsra tervezték a szuper sportkocsit.

De most megérkezett a válasz. A Bugatti Chiron alapjaira épülő kabrió pontosan 420 kilométer/órás sebességgel képes hasítani. Ez a kerek szám arra utal, hogy a végsebességet elektronikusan korlátozza a gyártó.

A légellenállás nem lehet probléma, ugyanis a Bugatti mérnökei és tervezői rengeteget törték a fejüket, hogy miként oldják meg a Mistral tető nélküli hatékonyságát és nyerjék el a leggyorsabb kabrió dicsőségének járó címét.

A maximális sebesség eléréséhez az autót Top Speed ​​Mode módba kell kapcsolni, amely megváltoztatja a hátsó légterelő szögét, ezzel csökkentve a légellenállást. A Bugatti állítása szerint az 5 millió dolláros hiperautó a hátsó légterelő nélkül is stabil tud maradni még ennél az elképesztő sebességnél is, amelyet a tökéletesre tervezett diffúzornak köszönhet.

A 420 km/óra eléréséhez a Chiron Super Sport négyturbós, 8,0 literes W16-os motorját építik a roadsterbe. A Super Sport 300+ tartja 490,5 km/órával a végsebesség rekordot, amelyet a Volkswagen Ehra Lessien pályán ért el még 2019-ben. A Mistral ugyan nem éri el ezt a tempót, de így is feledteti a Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse roadster 2013-ban elért 408,84 km/órás sebességét. A Veyron sebességét akkor hivatalosan is ellenőrizték és most azt várjuk, hogy a Bugatti ugyanezt fogja tenni a Mistral-lal is.

A Mistral különlegessége, hogy nyitható a teteje, ez pedig rendkívüli vezetési élményt kínál. Valószínűleg ez lehet az egyik oka, hogy a tervezett 99 darab már elkelt. A szerencsések várhatóan 2024-ben vehetik át a hiperautójukat.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/11/bugatti-w16-mistral-roadster-tops-out-at-261-mph-rich-guys-going-to-need-stronger-wig-glue/

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights