Michael Schumacher világbajnok F1-es Ferrarija közel 15 millió dollárért kelt el

In hír

Ferrari F2003-GA, az autó amellyel Michael Schumacher hatodik F1-es világbajnoki címét nyerte. Ez a valaha volt legdrágább együléses autó, hihetetlen 14 630 000 dollárért vette meg valaki az RM Sotheby’s aukcióján.

Ez az összeg csaknem duplája a korábbi 7 504 000 dolláros rekordnak, amelyet 2017-ben állított be a Ferrari a F2001 modellel, ezt a versenyautót szintén a legendás Michael Schumacher vezette. A csillagászati összeg messze meghaladja az RM Sotheby’s szakértőinek becsléseit. Arra számítottak, hogy 7,5-9,5 millió dollár közötti áron talál majd gazdára.

Ahogy egy 14,6 millió dolláros járműtől elvárható, a Ferrari F2003-GA hibátlan állapotban maradt és készen áll, hogy akár újra pályára vigyék. A versenyautóval nemrég Mick Schumacher körözött. Kipróbálhatta apja egyik legikonikusabb forma 1-es autóját.

A 229-es alvázszámú F1-es versenyautót Rory Byrne és Ross Brawn tervezte, amely a F2002 továbbfejlesztett változata. A kódnévben szereplő GA kezdőbetűket Gianni Agnelli, a Fiat főnökének tiszteletére kapta, aki abban az évben hunyt el. A Ferrari Formula 1 Clienti program jóvoltából idén újraépítették a 3,0 literes V10-es motort, amely újra 917 LE-t teljesít és akár 19 000 fordulat/perc fordulatszámot is képes elérni.

Ami a 2003-as versenyt illeti ,,Schumacher versenye sokkal keményebb volt, mint az előző években. A szezon utolsó versenyén sikerült megszereznie a 2003-as bajnoki címet, mindössze 2 ponttal megelőzve Kimi Raikkönent. Schumacher öt Grand Prix futamot nyert (Spanyolország, Ausztria, Kanada, Olaszország és az Egyesült Államok) és további kettőben (Monaco, Franciaország) állhatott fel a dobogóra.

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/11/michael-schumachers-victorious-ferrari-f2003-ga-sold-for-a-whooping-14630000/

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights