A kigyulladt Tesla eloltásához több mint 45 ezer liter vízre volt szükség, mégis porig égett

In elektromos autók

November 15-én, kedd délelőtt 11:00 óra körül érkezett riasztás a Pennsylvania-i tűzoltóságra, hogy a körzetükhöz tartozó Interstate 80-as úton (az USA egyik legnagyobb transzkontinentális autópályája) lángol egy autó. Jó néhány órára és több ezer liter vízre volt szükség, hogy megfékezzék a tüzet, csak ezután tudták biztonságosan eltávolítani az útról a Tesla maradványait. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben.

A hírek szerint a tulajdonos négy nappal korábban vitte haza a vadonatúj Tesla-t. Többen ültek a kocsiban és az autópályán haladva építési törmelékre futott az autó.

Az egyik utas elmondása szerint, valamilyen tárgy nekiütközött az Tesla aljának, majd nem sokkal később füst kezdett áradni a járműből. A sofőr azonnal félreállt, mindhárom utas és a velük utazó kutyájuk is épségben kiszállt az autóból.

Óriási szerencséjük volt, mert a Model S azonnal kigyulladt és hatalmas lánggal égni kezdett. Tűzoltóság beszámolója szerint két tartálykocsi érkezett a helyszínre és azonnal megkezdték az oltást amihez 15 ezer liter vizet öntöttek az autóra. A tűzoltók úgy látták, hogy ennyi víz nem elegendő a lángok elfojtásához, ezért további egységeket kértek a helyszínre.

Három másik tűzoltóságról további tartálykocsikat hívtak. A kiérkezett erők segítségével és több mint 45 ezer liter víz felhasználásával eloltották a tüzet. Ez jóval nagyobb mennyiség, mint egy normál autótűz esetében, amelynek eloltásához a tűzoltóság szerint elegendő 2 ezer liter víz.

„A járműben lévő lítium-ion akkumulátor miatt a tűz eloltásához nagyobb erőkre van szükség, mivel a jármű újra meg újra kigyullad és időnként hatalmas lángokkal ég” – írta a városi tűzoltóság a Facebookon. „Csaknem két órába telt, amíg a legénység megfékezte a tüzet, amelyet folyamatosan vízzel kellett locsolni, mert az akkumulátor újra, magas hőmérsékleten égni kezdett.”

A Teslák nem kivételesek ilyen esetekben az elektromos járművek között. Az ev-k eloltásához extra erőfeszítésre van szükség, ha kigyulladnak. Azonban a felmérésekből kiderül, hogy az elektromos járművek kisebb valószínűséggel gyulladnak ki, mint a belső égésű vagy hibrid járművek.

 

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/11/fire-fighters-use-12000-gallons-of-water-to-extinguish-burning-tesla-model-s/

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights