Bemutatták a vadiúj Subaru Impreza-t

Subaru Impreza

Az Impreza megújult a dizájn, teljesítmény, biztonság és a multimédia területén is. A 6. generáció  a sofőrt és utasait is hozzásegíti egy aktív életstílushoz teljesítményével és sokoldalúságával.

A teljes belső vázszerkezet alkalmazásával növelték a karosszéria merevségét, a dupla fogaskerekes kormánymű megoldással pedig a vezetési élményt javították. A Subaru Starlink 11,6” multimédia plus rendszer is elérhető az autóhoz.

Az autó az USA-ban tavasszal érkezik a kereskedésekbe, a világ többi piacára pedig később lesz elérhető.

Dinamizmus

Az újragondolt Subaru Symmetrical összkerékhajtás rendszer gyorsabb reakcióidőt, agilisabb kezelhetőséget és jobb kanyarstabilitást ígér. A kisebbik motor a finom és csendes 2.0 literes négy hengeres direkt befecskendezéses Subaru Boxer erőforrás. A nagyobbik a 2.5 literes boxer 182 lóerőt ad le.

Subaru Impreza

A jobb vezethetőséghez hozzájárul a dupla fogaskerekes elektormos szervós kormánymű, ami direktebb és reszponzívabb kormányzást tesz lehetővé.

Az utastérben nagy hangsúlyt fektettek az utasokra és az ő interakciójukra a járművel. Az első ülés kialakítása pedig növeli a kényelmet és csökkenti a fáradságot.

A biztonságról az új generációs EyeSight vezetési asszisztens, az elektromos fékasszisztens, és a hátsó ülés emlékeztető – amely figyelmeztet, hogy ne felejtsük a gyereket a hátsó ülésen –  gondoskodik.

Az RS 1998-ban debütált az amerikai piacon, 2024-től pedig visszatér a kínálat tetejére a következő képességekkel:

  • a 2,5 literes boxer CVT váltóval (jaj) és 8 sebességes manuális móddal a kormányon található váltó flepnikkel
  • Egyedi külső dizájn elemekkel és 18-as alufelnikkel, fekete hűtőráccsal, szpoilerrel és tükörrel.
  • Rendelhető hozzá 10 hangszórós Harman Kardon hifi rendszer is.

És az adatok:

Modell Alap Sport RS
hossz × szélesség × magasság (cm) 447,5/178/148
Tengelytáv (cm) 267
Motor Típus 2.0-liter Subaru BOXER 
négy hengeres
2.5-liter Subaru BOXER
négy hengeres
Max. lóerő (hp) 152 182
Max. nyomatés (lb-ft) 145 178
Váltó Lineartronic
Hajtás Symmetrical All-Wheel Drive
Felfüggesztés [elől/hátul] Független kerékfelfüggesztés/Független két lengőkaros
Kerék 16-inch 18-inch

 

Sajnos én ezekben a modellekben már nem látom azt a tüzet, ami régebben volt. Ezek az Imprezák már inkább átlagosak, praktikusak és jobban eladhatóak akarnak lenni, ami persze érthető is. A beszállítóknak azzal nem lehet fizetni, hogy nagyon szeretik a tunerek az autóinkat. De a 182 lóerő és a CVT váltó nem ígér nagy örömködést.

Verified by MonsterInsights