A Hyundai IONIQ 6 öt csillagot kapott az Euro NCAP-tól

In hír
Hyundai Ioniq 6

A Hyundai legújabb elektromos modellje kiváló értékelést ért el a felnőtt és gyermek védelemben, valamint a vezetéstámogató rendszerek területén is.

Az IONIQ 6 A Hyundai SmartSense Advanced vezetéstámogató rendszerrel van felszerelve, ami nagyobb biztonságot jelent a vezetőnek, utasoknak és a többi közlekedőnek egyaránt. Ennek része az alapból járó hét légzsák és az adaptív tempomat is. 

A navigáció alapú okos vezetés támogató segít felmérni az autó előtt lévő objektumok távolságát és a megtanult vezetési stílus alapján meghatározni a sebességet. Természetesen van vészfék asszisztens is, ami – ha kell – beavatkozik, hogy elkerüljük az ütközést. Az IONIIQ 6 besegít még akár a kereszteződekben is, hogy csak néhány biztonsági extrát említsek.

De ami igazán ütős, hogy az IONIQ 6 WLTP mérés szerint 13,9 kWh/100 km –es fogyasztást ért el, így a hatótávja 614 km. Ennek fényében a valós hatótáv a körülményektől függően akár  500 km felett is lehet, ami már egy nagyon tisztessége érték. Ez többek között köszönhető az E-GMP platformnak és a rendkívül kedvező légellenállásnak.

Hyundai Ioniq 6

A 800 voltos ultra-gyors töltéssel 351 km hatótáv 15 perc alatt pumpálható az elektromos tankunkba, 10%-ról 80 %-ra pedig 18 perc szükséges.

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights